IT Specialister – säkerhetsklassad IT-miljö

Om tjänsten

IT Specialister – säkerhetsklassad IT-miljö

Tjänst: IT Specialister – säkerhetsklassad IT-miljö

Företag: Statens Fastighetsverk

Sista ansökan: 2020-11-20

Ansökan: Ansök här

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

Brinner du för IT-miljöer med höga säkerhetskrav? Vill du vara med på resan att utveckla SFV:s säkerhetsklassade IT-miljöer? Vill du vara med och stötta SFV:s operativa verksamhet? Vi söker nu två erfarna specialister på säkerhetsklassade IT-miljöer. Ni kommer att ingå i en enhet med ansvar för design, utveckling, drift, underhåll och support av datacenter, servrar, klienter, lagring, backup, kommunikations- och säkerhetslösningar. Allt arbete sker i slutna IT-miljöer.

Din roll

Vi söker en specialist med fokus på säkerhetsklassade Klientmiljöer och en specialist med fokus på säkerhetsklassade Servermiljöer.

De säkerhetsklassade Klientmiljöerna ska användas för säker åtkomst till funktioner och data avseende både administrativa applikationer och maskinnära applikationer.

De säkerhetsklassade Servermiljöerna ska utgöra del av den slutna infrastrukturen avseende både administrativa applikationer och maskinnära applikationer.

Inledningsvis kommer du att lägga tid på design, etablering och testning av lösningar. Du arbetar löpande med att säkerställa att IT-miljön är stabil samt kontrollerar, testar och driftsätter nya funktioner och uppgraderingar. Att känna ansvar och vara öppen för att sätta sig in i nya tekniska lösningar är viktiga egenskaper för denna tjänst. Den tekniska lösningen kommer växa över tid då flera delar av SFV kommer ha behov av säkerhetsklassade IT-miljöer.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande med tonvikt på drift av små och medelstora IT-system med högt ställda krav på säkerhet. Arbetet utförs både enskilt och i grupp.

Din profil

  • Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av säkerhetsklassade IT-miljöer.
  • Du har erfarenhet från att utföra komplexa uppdrag och har levererat med mycket hög kvalitet.
  • Du har mycket god erfarenhet från arbete med olika typer av klientmiljöer eller inom virtuella servermiljöer.
  • Du har även mycket god erfarenhet av verktyg för loggning och övervakning.
  • Utöver detta är det viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska. Du behöver ha B-körkort

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av IT-system för fastighetsdrift (SCADA/DUC) och fastighetsförvaltning (CAD/BIM) med tillhörande klienter och servrar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Viktigt är att du kan ta egna beslut där du prestigelöst kan resonera dig fram till gemensamma lösningar. Du behöver vara lösningsorienterad samt ha förmåga att förstå konsekvenser av olika lösningar. Du har ett samarbetsorienterat arbetssätt men kan också arbeta självständigt. Du har ett gediget intresse för teknik och IT i synnerhet samt ett högt säkerhetsmedvetande.

Mer information

SFV tillämpar normalt provanställning.

Denna anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Sista ansökningsdag är 2020-11-20 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontaktpersoner

Andreas Lidfeldt

CIO

010 478 75 11

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.