Leksands Kommun söker IT-chef

Om tjänsten

Leksands Kommun söker IT-chef

Tjänst: Leksands Kommun söker IT-chef

Företag: Leksands Kommun

Sista ansökan: 2020-10-25

Ansökan: Ansök här

Om oss

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med ett av Sveriges viktigaste jobb. Välkommen att läsa mer på www.leksand.se

Dina arbetsuppgifter

  • Som IT-chef har du ett spännande uppdrag att leda IT-avdelningen och ansvara för att förnya, leda, utveckla och effektivisera IT-verksamheten och dess processer utifrån verksamheternas behov och digitaliseringsarbete.
  • IT-avdelningen är centraliserad och består av nio medarbetare som arbetar med drift, support och utveckling.
  • För att möta verksamheternas framtida behov och krav ser vi det som avgörande att fortsätta utveckla IT-avdelningens arbetssätt.
  • I rollen ingår budget- och personalansvar liksom strategiarbetet för kommunens IT-frågor.
  • Du arbetar mot politiskt uppsatta mål och leder arbetet för en effektiv digital förvaltning.
  • I uppdraget ingår även en del arbete med upphandling och avtal samt informationssäkerhet.
  • Arbetet innebär omvärldsbevakning och delaktighet i olika former av samverkan och nätverk med andra kommuner och organisationer samt kravställning, uppföljning och utvärdering gentemot våra befintliga samt kommande leverantörer.

Du rapporterar till sektorchefen för verksamhetsstöd och ingår i sektorns ledningsgrupp. Inom verksamhetsstöd finns även ekonomi, HR, kommunikation, kundtjänst, nämndadministration, kost och lokalvård. Hela sektorn består av cirka 140 medarbetare med fokus på att se till att övriga sektorer får de bästa möjliga förutsättningarna att ägna sig åt sin kärnverksamhet. Din roll som IT-chef är central inom hela Leksands kommun där du har kontakt med övriga chefer, verksamhetsledare och politiker för att stötta, förklara och bidra till utveckling.

Din profil

Vi söker dig som vill vara med och leda Leksands kommuns fortsatta IT-utveckling och digitaliseringsresa. Du gillar problemlösning, har ett gott ledarskap och brinner för att ta dig an ett samhällsviktigt uppdrag.

Arbetet kräver ett genuint intresse och god förståelse för IT. Därför söker vi dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet gärna med god förståelse och erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation. Du har flerårig erfarenhet inom IT-området. Erfarenhet av arbete med att utveckla processer, arbetssätt och ett brett teknikkunnande är meriterande.

Du är en naturlig ledare med god förmåga att bygga och utveckla kontakter i alla led i vår organisation. Du leder gärna i och för förändring. Som ledare är du lyhörd och har en tydlig och coachande ledarstil där du bidrar till att personer i din omgivning växer och utvecklas. För att lyckas i rollen tror vi att du ser möjligheter, tänker strategiskt och vill utveckla verksamheten utifrån en helhetssyn. Du har lätt för att knyta kontakter, samarbeta och driva processer tillsammans med andra. Mycket stor vikt läggs vid dina kommunikativa och strategiska förmågor. Det är viktigt att du är strukturerad, pedagogisk och att du trivs med en synlig roll i hela vår verksamhet.

Du är duktig på att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt på svenska och har en god pedagogisk förmåga. Tjänsten kräver ett godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll som genomförs enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Våra kontakter internt och externt bygger på samarbete och goda relationer och därför kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. Registrera din intresseanmälan via www.clockworkpersonal.se senast den 25 oktober 2020. För mer information kontakta gärna rekryteringskonsult Anders Hultgren 0733-512 701.

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.