Leveransansvarig IT

Om tjänsten

Tjänst: Leveransansvarig IT

Företag: Sveriges Riksbank

Sista ansökan: 2022-10-04

Ansökan: Ansök här

Som leveransansvarig på Riksbankens IT-avdelning ansvarar du för uppföljning och optimering av leveranser av IT-tjänster från externa leverantörer. Du ansvarar för analys och utvärdering av levererade IT-tjänster för att säkerställa att avtalade servicenivåer uppfylls. Du arbetar med utmanande uppgifter i en spännande miljö där Sveriges ekonomiska stabilitet och utveckling står i fokus.

VI ERBJUDER DIG

Du får en central roll där du är med och utvecklar Riksbankens framtida upphandlingsstrategier samtidigt som du säkerställer en robust och stabil leverans. Hos oss får du en omväxlande och utmanande arbetsplats med kunniga och engagerade kollegor.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

I rollen som leveransansvarig ingår att följa upp kostnader och leverans mot avtal för utkontrakterade IT-tjänster, licenser och tillgångar. I din roll samverkar du nära med verksamhet, IT och leverantörer för anpassning och utveckling av avtalade tjänster i syfte att höja kvalitet och optimera kostnader. I din roll kommer du bl.a. att ansvara för att:

  • följa upp levererade tjänster mot avtal
  • genomföra ekonomisk uppföljning och kontroll av levererade tjänster
  • initiera och driva förbättringsaktiviteter såväl internt som tillsammans med externa leverantörer
  • övergripande och utifrån avtal samordna arbetet med Riksbankens IT-licenser och IT-tillgångar
  • delta i projekt och aktiviteter samt stödja kollegor som sakkunnig avseende upphandlade tjänster och avtal
  • delta i utvecklingen av Riksbankens framtida upphandlingsstrategier
  • dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter inom området till övriga medarbetare
  • samverka nära med förvaltningsledare, arkitekter och våra leverantörer

DITT TEAM

Riksbankens IT-verksamhet leds av en IT-chef och består av fyra enheter som leds av varsin enhetschef. Du tillhör Enheten för Leverantörsstyrning och Support som omfattar förvaltningsområden för Infrastruktur och IT-arbetsplats samt ansvar för Leverantörsstyrning. Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och IT har höga ambitioner att ligga i framkant vad gäller teknik och sitt IT-stöd. Riksbanken har flera samhällskritiska system och arbetar processorienterat enligt ITIL samt i enlighet med PM3.

MER OM DIG

Du har en examen inom ekonomi, datavetenskap/IT eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har flerårig erfarenhet av samverkan och uppföljningsarbete med strategiskt viktiga externa leverantörer. Du har även erfarenhet av samordning av krav och önskemål till externa leverantörer av IT-drifttjänster och förbättrings- och utvecklingsarbete inom IT. Har du dessutom erfarenhet av transitionsprojekt, ITIL och arbete med IT inom offentlig sektor är det meriterande. Vi ser erfarenhet av offentlig upphandling och avtalshantering som en extra styrka.

Du har förmåga till helhetssyn och genuint intresse för hur IT kan användas för att stödja och utveckla verksamheten. Du har utvecklat en god förmåga att leda aktiviteter och agera i gränssnittet mellan leverantör och kund och har vana att jobba med tjänster och uppföljning av leveranser.

Som person är du analytiskt lagd och kan arbeta självständigt men också samarbetsinriktad och har förmåga att lösa problem tillsammans med andra. Du tar ansvar, strukturerar, dokumenterar och levererar enligt plan. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och kan diskutera frågeställningar och lösningar både med tekniska specialister och med personer utan teknisk kunskap.

MER OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse med placering i Stockholm. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal för säkerhetsklassade tjänster.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN

Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Som anställd på Riksbanken tar du del av bra förmåner som bland annat generösa semestervillkor, möjlighet till ledarledda träningspass och gym, subventionerad lunch i personalmatsalen, friskvårdsbidrag och subventionerad massage. Läs mer om våra förmåner här.

INTRESSERAD?

Vi vill ha din ansökan med CV inklusive relevanta betyg senast den 19 september. Vi vill att du i denna rekrytering besvarar ett antal urvalsfrågor. På så vis kan du enkelt söka tjänsten och vi ges möjligheten att utvärdera våra kandidater på lika villkor.

Logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi genomför också bakgrundskontroller på slutkandidaterna, vilket innebär att du lämnar in examensbevis eller annat dokument som styrker din utbildning och vi kontrollerar att dessa stämmer. Du kan välja att ladda upp relevanta dokument redan vid ansökningstillfället eller så inlämnar du dessa längre fram i processen om det blir aktuellt. Du kan läsa mer om hur det fungerar när du söker jobb på Riksbanken här. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Vi återkopplar till dig via mail och ber dig att noga se över både inkorg och skräppost så du inte missar något. Du får också gärna kontakta oss med vändande mail om du upptäcker att utskicken inte hamnar rätt.

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.