Logistik och IT Chef

Om tjänsten

Logistik och IT Chef

Tjänst: Logistik och IT Chef

Företag: Sandvik AB

Sista ansökan: 2021-08-23

Ansökan: Ansök här

Sandvik Materials Technology i Sandviken söker

Logistik- och IT Chef

Var med på Sandvik Materials Technology’s resa mot att bli ett självständigt bolag!

Inom Sandvik Materials Technology (SMT) har vi ett uppdrag som sträcker sig långt mer än att bara hantera produkter, teknik och processer – att tillsammans arbeta för att utveckla lösningar baserade på våra kunders behov och därigenom nå våra affärsmål är en bättre beskrivning av vår vardag. Med nyfikna medarbetare och säkerhet som första prioritet skapar vi en arbetsmiljö där du kan växa både personligt och professionellt. Här finns en självständig och utvecklande miljö där vi får möjlighet att utmana både oss själva och vårt team. Vi är verksamma i ett internationellt företag med en öppen kultur där vi aktivt arbetar för att skapa en arbetsplats som kännetecknas av mångfald och integration.

SMTs spetskompetens bygger på en integrerad produktionsplattform och en världsledande metallurgi och FoU-verksamhet. Våra produktområden är Tube, Strip, samt Kanthal. Till Primary Products, som ingår i Tube söker vi nu en chef för Logistik & IT som är skicklig på att bygga konkurrenskraft gentemot såväl interna som externa kunder genom att utveckla och coacha sitt team och arbeta effektivt mot intressenter för en effektiv försörjning.

SMT har påbörjat en spännande resa. Nu undersöks möjligheten att noteras separat på Nasdaq/ Stockholmsbörsen som ett självständigt bolag – redan 2022 om förutsättningarna är de rätta. Med en tydlig riktning för vår väg framåt och genom den ledande position vi har inom vår teknologi – som partner till våra kunder och som drivande inom hållbarhet – strävar vi efter att stå ännu starkare som självständigt bolag i vår bransch.

Arbetsuppgifter

  • Som chef för Logistik och IT riktar du dig mot våra interna såväl som externa kunder i arbetet med att skapa stabil leveransprecision och konkurrenskraftiga leveranstider.
  • I nära samarbete med berörda produktionsenheter och marknadsavdelningen inom Tube EMEA tar du ansvar för att sätta upp och driva program för minskning av ledtid och optimering av lager inom Primary Products flöden och du koordinerar och prioriterar behov av informationsstöd samt ger projektstöd för IT gentemot organisationen.
  • Du arbetar med att utveckla verksamheten mot Noll Olyckor och ansvarar för att den interna materialhanteringen drivs och utvecklas utifrån ett perspektiv som innefattar säkerhet, kvalitet och effektivitet och att arbetet bedrivs i enlighet med aktuella ledningssystem.
  • Som medlem i Primary Products ledningsgrupp deltar du aktivt i att utveckla och sätta produktområdets inriktning och fokusområden framåt.
  • Du har i din roll ett tydligt mandat att optimera behov och därigenom fungera både som kravställare och coach gentemot intressenter för att uppnå stabil leveransprecision, konkurrenskraftiga leveranstider och effektivitet i försörjningen gentemot Primary Products kunde

Din profil

Vi söker dig med en högskoleutbildning i logistik eller liknande och med fler års branscherfarenhet från ståltillverkning eller annan industri i en motsvarande roll. Du är erfaren inom taktisk planering och huvudplanering och om du har kunskap om betydelsen av IT för affärsverksamheten är detta meriterande. Ett krav för tjänsten är att du har chefserfarenhet. Då vi är verksamma i Sverige men agerar globalt är goda kunskaper i både svenska och engelska en förutsättning.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi ser att du karaktäriseras av din helhetssyn och förmågan att motivera och entusiasmera din omgivning. Du är en förändringsledare med starkt förankrat ledarskap i linje med Sandviks ledarskapsmodell och en vilja att förbättra processer och arbetssätt, vilket innebär att du lyssnar och kommunicerar öppet, rakt och ger återkoppling. Ditt eget arbetssätt utmärks av att du är systematisk, noggrann och analytisk.

Vi har ett öppet synsätt och arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering. I en kultur där alla får bidra, tar vi tillvara på mångfalden.

Att arbeta med oss

På Sandvik är vi övertygade om att mångfald leder till en bättre omgivning för våra anställda, vårt företag och våra kunder. Vi erbjuder dig stora utvecklingsmöjligheter i en global industrikoncern med förmånliga anställningsvillkor som bland annat inkluderar tjänstepension, friskvård, gruppförsäkring, förstärkt föräldrapenning, utbildningsprogram och kompetensutveckling. Välkommen till oss!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.