Lösningsarkitekt IT

Om tjänsten

Lösningsarkitekt IT

Tjänst: Lösningsarkitekt IT

Företag: Luleå Kommun

Sista ansökan: 2023-01-23

Ansökan: Ansök här

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Luleå kommun befinner sig i en spännande utvecklingsfas, vilket innebär att det finns nya behov att möta kring IT- infrastrukturen. Avdelningen Innovation & Utveckling är en strategisk och operativ resurs organiserad inom Kommunstaben med uppdrag att stötta förvaltningar och kommunala bolag inom bland annat områdena IT, utveckling, digitalisering och innovation. Då verksamheten är i en ständig utveckling är de tekniska lösningarna en viktig del som berör alla som lever och verkar i kommunen. På avdelningen kommer du att arbeta med omväxlande arbetsuppgifter och vara med och utveckla Luleå kommun. Du kommer att arbeta med att möjliggöra smarta lösningar som kan bidra till att kommunen blir mer effektiv och utvecklande. Vår vision är att Luleå kommun ska uppfattas som en av de bästa kommunerna på att använda ny teknik och IT på ett kostnadseffektivt sätt, där IT är ett strategiskt verktyg för att förverkliga kommunens övergripande vision och framtidsbild.

Arbetsuppgifter:

Tjänsten som lösningsarkitekt-IT är placerad på enheten IT-utveckling & Förvaltning. Som lösningsarkitekt designar du i första hand IT-lösningar inom nät och kommunikation som är baserade på krav från verksamheter och existerande IT-tjänster. Du kommer att arbeta på ett strategiskt plan tillsammans med andra lösningsarkitekter, objektförvaltare samt nätverkstekniker för att möta upp de olika behoven. Utöver det kommer du att arbeta med IT-säkerhet, upphandling av nätverksrelaterad infrastruktur, planering av förändringar, utredningar, mm.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom relevant område eller motsvarande dokumenterad erfarenhet som vi finner relevant. Det är meriterande om du har kunskap av olika säkerhetslösningar och lång och bred erfarenhet inom kommunikationsområdet med fokus på routing, brandvägg och Wii-Fi.

Meriterande:

  • Erfarenhet av denna roll
  • Erfarenhet av stora komplexa miljöer
  • Erfarenhet av felsökning i större nätverksmiljöer
  • Tidigare arbetat med produkter från HPE/Aruba
  • ITIL
  • Systemförvaltning ex. Pm3

Som person är du nytänkande, kommunikativ och serviceinriktad. Du trivs att arbeta i grupp men även enskilt. Du tar ansvar för din egen utveckling och driver ditt arbete självständigt framåt. Du har en analytisk förmåga, är välstrukturerad och noggrann samt att du har en god teknisk kompetens med en problemlösande inställning. Att agera problemlösande ser du som motiverande och du har intresset samt förmågan att fördjupa dig i problem. Vidare är du nyfiken och tar initiativ till nytänkande och är positiv till att förändra och förbättra. Du har en stark egen drivkraft och en entusiasmerande attityd.

Vi erbjuder en attraktiv och stimulerande arbetsplats där vi strävar efter utveckling och möjligheter för individen.

Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

För dig vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv. Hos oss är det viktigt att du utvecklas, trivs, mår bra och känner arbetsglädje. Vi har många förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra boende i Riksgränsen och Stockholm.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Tips!
Nyfiken på Luleå? www.flyttatilllulea.se
Nyfiken på jobb? www.jobbailuleakommun.se
Följ oss på Luleå kommuns LinkedIn

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Antal platser: 1
Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2023-01-31

Arbetsgivarens referensnummer: A1185178

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.