Operativ IT-Chef

Om tjänsten

Operativ IT-Chef

Tjänst: Operativ IT-Chef

Företag: Thales Sverige AB

Sista ansökan: 2022-05-20

Ansökan: Ansök här

Är du en coachande ledare som motiveras av att arbeta i en föränderlig miljö? Vill du arbeta i ett växande företag med stor framåtanda och som bl.a. verkar inom områdena identitet & biometri och molnsäkerhet & licensiering i Stockholm? Thales söker dig som vill vara med på deras resa! Sök tjänsten redan nu!

DIN VARDAG

I rollen som Operativ IT-chef på Thales ansvarar du för att arbetsleda och supportera den lokala IT-avdelningen som består av kompetenta medarbetare. Du leder det dagliga arbetet samt bidrar med ett kontinuerligt förbättringsarbete. När det kommer till att guida och supportera ledningen gällande IT-relaterade frågeställningar är du en viktig nyckelspelare. Du har många kontaktytor i det dagliga arbetet, både med relevanta parter inom den globala IT-organisationen och ett nära samarbete med verksamheten i diverse projekt.

Du kommer bland annat att:

 • Ha personalansvar för IT-avdelningen.
 • Vara ansvarig för drift/underhåll av produktions-infrastruktur, samt andra interna system (Filservrar, access/larm, CCTV etc) Detta innefattar system och hårdvaruuppdateringar samt monitorering av alla delar av infrastrukturen (Nätverk, Datasystem).
 • Vara delaktig i planering för systemändringar i samband med kundprojekt.
 • Leda och utveckla gruppen i dagligt arbete och förbättrings-/förändringsarbete och hålla kontinuerliga dialoger med lokala IT-medarbetare.
 • Synkronisera Office IT som hanteras av underleverantör (InfoCare).
 • Samarbeta med övriga IT-funktioner inom den globala IT organisationen.
 • Ansvara för IT-projektledning på siten där du driver och tar ansvar för
 • IT-relaterade delar av projekt på siten.
 • Ansvara för Office-utrustning (lager av laptops etc).

VEM ÄR DU?

Du är självgående, initiativtagande och ser värdet i att kontinuerligt arbeta med uppföljning av projekt och måluppfyllnad. För att lyckas i rollen krävs goda ledaregenskaper där du motiveras av att leda och stötta andra. Genom din kommunikativa förmåga skapar du goda relationer och inger förtroende oavsett om du pratar med en expert inom IT eller verksamheten genom att anpassa kommunikation efter mottagaren. Vidare är du skicklig på att presentera och argumentera för dina förslag och idéer samt har en god prioriteringsförmåga. Vi ser gärna att du har en god teknisk förståelse samt erfarenhet av att jobba i en global organisation. Du har ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter där du kanske lett ett mindre team och känner dig redo för nästa utmaning.

Krav:

 • Ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, troligen från en liknande roll.
 • Erfarenhet från ledande befattning.
 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet.
 • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Erfarenhet av att arbetat med projekt och förändringsarbete.

PASSAR VI DIG?

Thales har varit delaktiga i svenska projekt sedan 1973 och sedan dess har företaget vuxit genom flera viktiga förvärv. År 2019 förvärvade Thales Gemalto AB och AB Svenska Pass och ökade till mer än 100 anställda i Sverige. Thales har kontor i Stockholm och Göteborg. I Sverige erbjuder Thales avancerade och innovativa lösningar inom områdena identitet & biometri, molnsäkerhet & licensiering, analys & IoT, bank & betalning, försvarssystem och trafikledning. Thales Sverige är en del av regionen Northern Central Europe som täcker 26 länder.

Kontaktperson

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise IT. Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Jesper Nyström, jesper.nystrom@wiseit.se. Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då de värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur de behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.