Projektledare inom IT och verksamhetsutveckling

Om tjänsten

Projektledare inom IT och verksamhetsutveckling

Tjänst: Projektledare inom IT och verksamhetsutveckling

Företag: Kriminalvården

Sista ansökan: 2021-11-25

Ansökan: Ansök här

Som projektledare inom Kriminalvårdens IT-avdelning kommer du vara med på en spännande digitaliseringsresa. Din uppgift kommer vara att leda digitaliseringsprojekt där du jobbar tätt med våra olika verksamhetsområden för att leverera smarta digitala lösningar.
Som projektledare i en verksamhet som kännetecknas av hög förändringstakt kommer du ha möjlighet att jobba med olika delar av Kriminalvårdens verksamhet. I rollen som projektledare planerar, följer upp och rapportera du status och avvikelser utifrån projektetens mål och planering. Du säkrar resurser och projektdeltagande samt styr och leder
projektarbetet i vardagen. I vissa fall förekommer det även arbete i uppdragsform och i form av utredningar. I vår grupp av projektledare kommer du vara en viktig del av laget där vi prestigelöst stödjer varandra via våra olika erfarenheter, kompetenser samt andra individuella styrkor. Tillsammans med kollegorna på IT-avdelningen och övriga
verksamheter på Kriminalvården levererar vi det värde samt effekt som behövs för att stödja myndighetens digitala utveckling.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor och lyssnar, kommunicerar och är lyhörd i ditt samarbete. Vidare ser vi att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat samt styrs av mål och resultattänkande i din planering, prioritering och i ditt agerande. Vi ser även att du är duktig på att se helheter och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning inom företrädesvis systemvetenskap, högskole- eller civilingenjör alternativt annan utbildning i

kombination med erfarenhet som Kriminalvården ser som relevant

 • Flerårig praktisk arbetslivserfarenhet som projektledare, uppdragsledare eller från liknande roll.
 • Erfarenhet av att driva verksamhetsutvecklingsprojekt kopplat till IT och digitalisering
 • Erfarenhet av Agil utveckling och systemutvecklingsprojekt
 • Mycket god kunskap om projektstyrningsmetodiken PPS eller motsvarande
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:

 • Certifiering inom projektledning t.ex. IPMA eller PMI
 • Erfarenhet av upphandling enligt LOU
 • Erfarenhet av IT-infrastruktur/IT-tekniska projekt
 • Erfarenhet av implementations-/införandeprojekt
 • Erfarenhet av utveckling av arbetssätt kring projektmetodik
 • God kunskap om förändringsledning
 • Kunskap om ITIL-ramverket

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Timlön. Individuell lönesättning tillämpas
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid.
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Antal platser: 3

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-11-25

Arbetsgivarens referensnummer: C66997

Välkommen med dina ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.