Testledare IT

Om tjänsten

Testledare IT

Tjänst: Testledare IT

Företag: Trafikverket

Sista ansökan: 2020-11-02

Ansökan: Ansök här

Välkommen att söka jobb hos oss som Testledare IT. Vi vill ha din ansökan senast den 2 november.

Som testledare IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Testdatahantering är en viktig faktor för att höja förmågan att kvalitetssäkra Trafikverkets system. Med en stödjande funktion för testdatahantering som är utrustad med rätt verktyg kan vi bättre möta de krav och behov som finns på testdata.

I den här rollen får du möjlighet att delta i uppbyggnaden av den stödjande funktionen för testdatahantering. Funktionen kommer att ansvara för standarder, rutiner, säkerhetshantering, arbetssätt, expertkompetens och verktyg gällande testdatahantering.

Du kommer att arbeta med:

 • Stöd och rådgivning kring frågor som rör testdatahantering
 • Att självständigt driva arbetet framåt samt ha kontinuerlig kontakt med utvecklare, databasadministratörer, testledare och projektledare
 • Andra arbetsuppgifter som kan bli aktuella, exempelvis testautomatisering och prestandatest.

Sektionen Test och Kvalitetssäkring ansvarar för gemensamma tjänster inom testområdet. Vi levererar tjänster inom teknisk test såsom prestandatest och automatiserad test. Vårt uppdrag är att planera, genomföra och rapportera kravställt uppdrag för att bidra till en stabil it-leverans.

Tjänsten är placerad i Borlänge. Resor för möten och stöd i uppdragen förekommer.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du som person organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du har även god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som har

 • Universitets- eller högskoleutbildning inom systemutveckling om minst 180 hp, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Flerårig erfarenhet av att skapa och underhålla testdata
 • Flerårig erfarenhet av databashantering med SQL
 • Erfarenhet av programmering i .NET
 • Erfarenhet av test inom systemutvecklingsområdet
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av Test Data Management verktyg
 • Erfarenhet av automatisering med hjälp av exempelvis Selenium
 • Certifiering inom testområdet ISTQB eller motsvarande

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuer är planerade att ske enligt preliminär tidplan den 17/11.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om – precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-11-02

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.