Tjänsteansvarig IT med utvecklaransvar

Om tjänsten

Tjänsteansvarig IT med utvecklaransvar

Tjänst: Tjänsteansvarig IT med utvecklaransvar

Företag: Karolinska Institutet

Sista ansökan: 2022-04-04

Ansökan: Ansök här

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Inte minst det senaste året har vikten av att bedriva forskning uppmärksammats för hela världen. Karolinska Institutet bidrar i hög utsträckning till att man kommer framåt i medicinsk forskning i Sverige och världen. Bakom kulisserna finns ett viktigt team som ser till att tekniken fungerar som det ska för de tusentals användare som finns. Vill du vara med och bidra till att göra nytta? Läs vidare om tjänsten som systemutvecklare nedan och ansök idag.

Din roll

På KI pågår just nu implementeringen av en ny strategi för IT och informationshantering. Detta medför många spännande utmaningar och uppdrag för den centrala IT-avdelningen. Din tjänst kommer att ha fokus på att utveckla integrationsplattformen (KIIP) där du även i rollen som Tjänsteansvarig IT är högst delaktig i att planera och prioritera det löpande arbetet i det team av 4 personer som dagligen ansvarar för integrationsplattformen.

Tjänsten som systemutvecklare är placerad vid campus på Nobels väg i Solna, och här kan vi lova dig en dynamisk och inspirerande arbetsmiljö med många trevliga kollegor.

Som systemutvecklare kommer du att ingå i gruppen Arkitektur, Utveckling och Integration (AUI). Gruppen stödjer KI:s forskning och utbildning och ansvarar för utveckling av de centrala IT-tjänsterna. Du kommer in i ett glatt gäng med lång erfarenhet, där det är viktigt att dela med sig och hjälpas åt.

Dina arbetsuppgifter innebär att:

 • Tillsammans med övriga tjänsteansvariga och gruppen planera och utföra utvecklingsuppdrag utifrån en Scrum-metodik
 • Aktivt samverka med andra grupperingar inom avdelningen, så som Drift och Helpdesk
 • Ansvara för omvärldsbevakning inom dina arbetsområden

Du har:

 • En akademisk utbildning eller motsvarande inom relevant område
 • God erfarenhet av att jobba med integrationslösningar i en Windows-miljö
 • God erfarenhet av systemutveckling och backendutveckling
 • God erfarenhet av att jobba med SQL gärna med inriktning på TSQL
 • God erfarenhet av att jobba med C# eller .NET
 • Goda kunskaper i att prioritera och planera uppgifter i rollen som teamledare, tjänsteansvarig eller liknande
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

Det är meriterande om du har kunskaper i någon eller flera av följande tekniker:

 • IT-arkitektur
 • QA-arbete
 • Azure
 • Active Directory

Du utmanas av att arbeta nära både verksamhet och IT. Du är duktig på att överblicka komplexa situationer och sätter dig metodiskt in i sammanhanget. Du har förmåga att tolka verksamhetskrav ur ett utvecklarperspektiv. Vidare är du strukturerad och driver arbetet framåt målorienterat utan att tappa helheten. Du har en hög kommunikativ förmåga och kan förklara tekniska fakta lättförståeligt. Du förstår vikten av att dokumentera i bestämda mallar och att följa gruppens arbetsmetoder.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Din karriär fortsätter här

Varmt välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.