Verksamhetsinriktad IT-chef

Om tjänsten

Verksamhetsinriktad IT-chef

Tjänst: Verksamhetsinriktad IT-chef

Företag: Borås Bil Personbilar AB

Sista ansökan: 2021-05-16

Ansökan: Ansök här

Vi söker en IT-chef som med kunskap, idéer och affärsmässighet bidrar till att våra verksamheter utvecklas och använder lämpliga digitaliseringstekniker. Borås Bil befinner sig i en expansiv fas med stora investeringar i utökad kapacitet samt förvärv och uppstart av nya verksamheter.
Du skall tillsammans med våra
olika verksamheter utveckla processer och hjälpa dem att skapa verktyg för att
kommunicera med sina kunder. Du skall även vara drivande i att förenkla och effektivisera våra interna processer. Du behöver därför ha en bra kunskap om vilka verktyg som bäst kan användas för att vi skall utvecklas inom dessa områden. I arbetet ingår även att upprätthålla goda relationer med koncernens olika leverantörer av fordon och reservdelar, då dessa ofta tillhandahåller de IT-system som används.

Dina kvalifikationer:

  • Du bör ha en god och bred kunskap om IT, både då det gäller teknik, drift, support, säkerhet och utveckling.
  • Du bör också ha erfarenhet av att driva IT-projekt både som projektledare och projektmedlem.
  • Du kommer även ansvara för IT-funktionens ekonomi, varför kunskap om budgetering och ekonomisk planering behövs.
  • Har du erfarenhet att arbeta med IT hos en bilåterförsäljare så är det en fördel.

Företaget kommer under året att överlåta drift- och IT-support till en extern leverantör varför en god erfarenhet av affärsmässiga leverantörsrelationer är viktig där du behöver ha god erfarenhet av att vara kravställare mot IT-leverantörer.
Du kommer att rapportera till VD för Borås Bil Förvaltning och du kommer att vara den enda anställda inom IT i koncernen vilket ställer krav på din förmåga att vid behov ta in externa resurser för olika uppdrag.
Tjänsten är en tillsvidareanställning som regleras enligt vårt kollektivavtal (Transportföretagen).
Vi önskar din ansökan senast 2021-05-16. Vid frågor kring rollen eller för att bekanta dig mer med företaget, kontakta rekryterande chef Christian Ulmefors telnr: 033-151602

Mer om oss

Borås Bil är ett familjeföretag som grundades 1936 av familjen Andersson. Borås Bil Personbilar AB har anläggningar i Borås, Kinna, Tranemo och Ulricehamn. Försäljning och service av Volvo lastvagnar och bussar handhas av Borås Bil Lastvagnar AB och Borås Bil Personbilar AB innehar agenturen för Volvo, Renault, Dacia och Ford inom Sjuhäradsbygden. Koncernen har 240 anställda. Omsättningen uppgick under år 2020 till 1,5 miljarder kronor.

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.