Verksamhetsutvecklare/Ansvarig IT-projektportföljen inom MKB Fastighets AB

Om tjänsten

Verksamhetsutvecklare/Ansvarig IT-projektportföljen inom MKB Fastighets AB

Tjänst: Verksamhetsutvecklare/Ansvarig IT-projektportföljen inom MKB Fastighets AB

Företag: MKB Fastighets AB

Sista ansökan: 2018-08-31

Ansökan: Ansök här

MKB Fastighets AB är till för Malmö och Malmöborna. MKB:s vision – Hem för var och en – är visionen om ett Malmö där varje individ har bra boende. MKB ska tillhandahålla bra bostäder i hela staden, arbeta innovativt med att stärka Malmös attraktionskraft och bidra till en stad för alla. Tre värderingar ligger till grund för MKB:s arbete: modiga, enkla, tillsammans. Med över 22 500 lägenheter och 1100 lokaler, till ett värde av 30 miljarder kronor, och med 32 procent av hyresmarknaden är MKB Malmös ledande bostadsbolag och en av Sveriges största fastighetsägare.

PRESENTATION

Poolia söker för rekrytering till MKB Fastighets AB en Verksamhetsutvecklare som även ansvarar för samordning av IT-avdelningens projektportfölj. Tjänsten är på heltid.

Vill du arbeta i ett av Sverige ledande fastighetsbolag med projektledning, verksamhetsutveckling och digitalisering inom IT-området? Trivs du med att arbeta nära verksamheten och skapa affärsnytta och mervärden för medarbetare, chefer och kunder?

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

ARBETSUPPGIFTER

För MKB är det viktigt med att alla verksamheter utvecklas och effektiviseras i takt med att digitaliseringen gör sig mer och mer tydlig. Digitaliseringsprojekten rör både interna processer och system och vår service till och kommunikation med våra kunder.

Denna tjänst innehåller både delar av egen aktiv projektledning i projekt för verksamhetsutveckling samt att ansvara för att följa upp utvecklingen och resurstillsättningen i samtliga projekt som IT på olika nivåer är inblandad i.

I tjänsten ingår följande arbetsuppgifter:

• Projektleda eller medverka vid verksamhetsutvecklingsprojekt.
• Kvalitetssäkra att samtliga projekt i IT:s projektportfölj drivs framåt och i mål enligt utsatt tids- och kostnadsplan samt ta fram rapportunderlag för aktuella projekt.
• Planera kommande IT-projekt gällande start, slut, resursfördelning m m.
• Sprida Projektmodellen inom organisationen och hålla den uppdaterad samt ta fram underlag inför beslut om nya projekt.
• Se till att antagen projektprocess och projektmodell följs i samtliga IT-relaterade projekt.
• Uppdatera projektportföljen med pågående, kommande och avslutade projekt. • Kontinuerligt rapportera IT:s projektportföljs progress till IT-chefen.
• Stödja utvecklingsarbetet och förvaltningen av vårt fastighetssystem. Fördelningen av uppgifterna i tjänsten uppskattas till 40–50% arbete kring Projektportföljen/Fastighetssystemet och 50–60% arbete med projektledning/projektdeltagande gällande olika utvecklingsprojekt.

UTBILDNING/ERFARENHET

Du har troligen utbildning från högskola/universitet eller YH/KY. Vi tror att du minst har 5 års relevant arbetslivserfarenhet från projektledning och verksamhetsutveckling inom IT-området.

Du jobbar troligen idag i en liknande roll inom ett fastighetsbolag, konsultbolag, medelstort eller större bolag.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att driva och leda projekt. Du har också erfarenhet att samordna resurser för projektarbete. Vidare har du erfarenhet av att följa upp projekt och rapportera projektprogress.

Du har förmågan och intresset av att arbeta både operativt och strategiskt samt du är affärs-, kund- och verksamhetsorienterad. Du ser IT som en möjliggörare för att åstadkomma en effektivare verksamhet och som en viktig förutsättning för att kunna skapa konkurrensfördelar.

För att vara framgångsrik i tjänsten tror vi att du är:

• Professionell, strukturerad och kvalitetsinriktad
• Kommunikativ och tydlig
• Självgående och ansvarstagande
• Lätt för att samarbeta och prestigelös • Serviceinriktad och lojal

VI ERBJUDER

Alla behöver en bra och trivsam plats att bo på. Detta är utgångspunkten för MKB:s arbete och det som driver oss framåt. Som medarbetare hos MKB får du vara med och utveckla bostadsmarknaden i Malmö, en uppgift som är både utmanande och mycket givande. Du blir en del i arbetet med att förverkliga vår vision: Hem för var och en och delar du vår övertygelse lovar vi dig världens roligaste jobb. Hos oss kan du påverka din egen situation och karriär, likväl som att du kan påverka vardagen för många andra.

MKB är ett av södra Sveriges största fastighetsbolag och med en stark finansiell ställning kan vi vara med och driva utvecklingen både i branschen och i staden. Det ger dig som arbetar här goda möjligheter att utvecklas och göra en karriär med oss. Dessutom har vi jättegott kaffe! Läs mer på https://mkbfastighet.se/

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.