Vi söker en IT-chef, vad söker du?

Om tjänsten

Vi söker en IT-chef, vad söker du?

Tjänst: Vi söker en IT-chef, vad söker du?

Företag: Dalarnas Försäkringsbolag

Sista ansökan: 2021-09-05

Ansökan: Ansök här

Har du gedigen erfarenhet inom IT-branschen? Besitter goda ledaregenskaper, är självgående och vill ta Dalarnas Försäkringsbolags IT- verksamhet till nästa nivå?

Om jobbet

Som IT-chef hos oss har du det övergripande operativa ansvaret för globala och lokala digitala lösningar inom bolaget och för våra medarbetare. Bolagets IT-miljö är uppbyggd kring två produktionsplattformar, Windows och IBM. Vidare ansvarar du för att prioritera, leda och planera den dagliga driften för teamet och främja deras utveckling. I jobbet ingår även att planera och följa upp budget. Kravställning mot leverantörer, förnyelse av avtal och hantera SLA. Vi förväntar oss att du driver den digitala utvecklingen på Dalarnas Försäkringsbolag och att du säkerställer vår IT-säkerhet samt att vi följer IT-regelverk. Dalarnas är en del av Länsförsäkringsgruppen, där en stor del av IT-arbetet är gemensamt och en betydande del av IT-driften sköts av Länsförsäkringar AB, därför har du som IT-chef en viktig roll i att driva samt implementera förändring och utveckling hos oss. Du rapporterar till chef för Ekonomi & Affärsstöd och ingår även i Ekonomi & Affärsstöds styrgrupp, vilken utöver IT även innehåller andra stödfunktioner hos oss

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning med inriktning IT, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet vi bedömer som likvärdig. För oss är det viktigt att du är en erfaren ledare med ett stort intresse för människor. Vi ser gärna att du tidigare ansvarat för IT-drift samt frågor som rör IT-säkerhet och regelefterlevnad.

För att trivas i rollen som IT-chef vill vi att du är en trygg och modig ledare med ett coachande förhållningssätt och hög tilltro till dina medarbetare. Du har en god problemlösningsförmåga och kan snabbt och enkelt anpassa ditt arbetssätt efter gällande förutsättningar. Du ser samarbete och relationer som viktigt, och du kan med enkelhet förmedla information muntligt och skriftligt.
Vidare är det viktigt att du som ledare ser feedback som ett grundläggande verktyg för att utveckla både dina medarbetare och dig själv.
Om oss
Vår IT-avdelning, som består av sex medarbetare, finns på vårt huvudkontor i Falun och är ett viktigt stöd för att underlätta organisationens och våra medarbetares vardag. Vi samverkar och driver många gemensamma IT-frågor både inom Länsförsäkringsgruppen och med Länsförsäkringar AB.
Övrig information
Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i ett företag med starkt varumärke, god marknadsnärvaro och gedigna kundrelationer.
Genom Rekryteringslots Dalarna kan vi erbjuda medflyttarservice, läs mer om det på Rekryteringslots hemsida www.rekryteringslots.se

För ytterligare information kontakta: Maria Freiholtz, Chef Affärsstöd, 023-930 41.
Lokala fackliga företrädare: Inge Gustafsson, Forena, 023-931 43.

Varmt välkommen med din ansökan!

Senaste artiklarna

Lär dig mer!

Professional

Whitepaper

Contact center

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.