nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Zeiss söker en IT-chef Norden

Zeiss fortsätter att växa och söker nu en IT-chef som kan arbeta/ansvara både strategiskt och operativt för den nordiska marknaden och vill utveckla bolagets framtida IT-enhet. Skicka gärna din ansökan redan idag. Urval sker löpande!

ARBETSUPPGIFTER

Rollen är bred och innebär både strategiskt och operativt arbete/ansvar för de nordiska länderna. Du kommer att ansvara för förbättringar av system och IT-processer samt planering av införandet av IT-relaterade varor, tjänster, programvara och hårdvara. Tillsammans med Zeiss har du stora möjligheter att påverka och driva projekt för att utveckla och förbättra organisationen. Resor förekommer i tjänsten.

Exempel på ansvarsområden och uppgifter:

• Ansvara för kontakter och agera kravställare gentemot externa parter

• Implementera och utveckla IT-strategier

• Säkerställa IT-servicenivån till de anställda inom de nordiska länderna

• Ansvara för IT-säkerhet och att utforma säkerhetslösningar

• Budget- samt personalansvar för tre personer

ERFARENHETER/UTBILDNING

Du har erfarenhet av att leda samt arbeta operativt med/inom infrastruktur och tekniska frågor. Du har kunskap om ekonomi samt behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet från supportarbete, IT-drift och tidigare arbetat med IT-säkerhet samt SAP. Troligtvis har du en relevant högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt. Som person är du drivande, analytisk, strukturerad, och proaktiv.

OM ZEISS

Med 25 000 anställda är ZEISS en av de globala ledarna inom de optiska och optoelektroniska branscherna, och har bidragit till de tekniska framstegen i över 165 år. ZEISS utvecklar och distribuerar optik för litografi, industriell mätteknik, mikroskop, medicinsk teknik, glasögonlinser samt linser till kameror och filmkameror samt planetariumteknik. Den breda produktportföljen säkerställer att ZEISS anställda alltid står inför nya, inspirerade utmaningar. Koncernen har sitt huvudkontor i Oberkochen i södra Tyskland och omsätter ca 4.5 miljarder euro. ZEISS Nordics, som omfattar Danmark, Finland, Norge och Sverige, har ca 150 anställda som sköter försäljning, marknadsföring, service och support av företagets produkter. ZEISS Nordics omsätter ca 600 miljoner SEK. Kontoret för Carl Zeiss AB ligger på Gärdet.

KATARINA LEMON

Rekryteringskonsult IT
08 555 540 20

 

Annonsör ZEISS

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.

Fler nyheter

  • Annons 4

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.

Här är Intels nya 5g-modem

Ett nytt chip som tar mobiler och andra prylar in i 5g-eran.
Intel har nu visat upp XMM 8160 5G modemet, som de förväntar ska stödja upp till 6 gbps.

Telias digitala mormor ska bekämpa näthatare

En schysst bot som ska agera motpol till elakheterna på internet. I samband med World Kindness Day lanserar Telia vad de kallar för världens snällaste chatbot.
– Det är viktigt att ta ansvar och en tydlig ställning, säger Anders Tillander på operatören.