Podradio från SR

Sveriges Radio har lanserat en tjänst för att kunna lyssna på ett visst program i sin mp3-spelare när man själv vill. Det är ett sätt att göra radioprogrammen mer tillgängliga.

Till en början omfattas några utvalda P1- och P3-program av så kallad podradio. Sveriges Radio ser satsningen som ett försök som kommer att utvecklas, beroende på publikens intresse för tjänsten. Av upphovsrättsliga skäl finns i det här skedet inte möjligheten att erbjuda exempelvis musikprogram.

För att kunna prenumerera på ett radioprogram behöver man installera en programvara på sin dator som bevakar och laddar ner publicerade ljudfiler. Fördelen är att man själv slipper håller reda på när ett program sänds – de laddas ner automatiskt. Med sina radiobevakningar samlade, slipper man själv surfa runt på olika platser på nätet för att hämta programmen.

– Podcasting eller podradio gör det möjligt för Sveriges Radio att erbjuda radioprogram på ett nytt sätt, säger Mats Åkerlund, chef för Nya Medier på Sveriges Radio.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.