Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Poly lanserar nytt molnbaserat administrationssystem

Videokonferens Ett analys- och administrationssystem för videoenheter. Poly Lens ska ge it-avdelningar större kontroll samtidigt som att det ska göra arbetet smidigare.

Poly lanserar nytt molnbaserat administrationssystem

I fjol visade Poly upp sitt system ”Lens”, ett nytt gränssnittssystm för att hantera enheter i. Nu lanseras det brett och fungerar tillsammans med Studio X-serien samt G7500. Med tiden ska tekniken utvecklas för att stödja även Polys headseat- och telefonutbud.
– Dagens företag förstår att rätt verktyg för kommunikation och samarbete skapar möjlighet för ökad produktivitet, men det finns en lucka i när det kommer till hur dessa verktyg används av personalen. Poly Lens ger en överblick över mötesrum och deras enheter utan att behöva installera ytterligare infrastruktur, säger Beau Wilder, chef för infrastruktur, molntjänster och analys på Poly.

De tre främsta funktionerna är enhetshatering där inställningskonfigurationer, kartbaserad inventering och uppgradering av programvara är viktiga delar. Därtill har Lens funktioner för ”intelligenta insikter” samt att den är molnbaserd. När det kommer till insikter så identifierar och prioriterar systemet åtgärder för att maximera enhetsanvändning. Inom kort kommer Lens även kunna ge rumsspecifika insikter för att hjälpa företag att förstå hur deras mötesrum används.

Att tjänsten är molnbaserad innebär att företag kan flytta mellan olika leverantörer av videotjänster utan att förlora värdefulla historiska analyser.
– Företag kämpar för att hålla jämna steg med den stora variationen av enheter som behövs på arbetsplatsen och för medarbetare från olika generationer, i kombination med höga kostnader för fastigheter. Nu behöver företag mer än någonsin optimera användningen av delade arbetsytor och verktyg för att förbli konkurrenskraftiga. Detta kommer fortsätta att öka behovet av intelligenta enheter som ger datadrivna åtgärdsanalyser och som kan implementeras enkelt och skalbart, säger Malissa Fremeijer, Senior Research Analyst European Telecommunications and Networking på IDC.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter