Poly Sync 10 – Välljudande ljudpuck till budgetpris

test Polys senaste ljudpuck är tänkt att användas i hemmakontoret och är en trådbunden variant av Sync 20 som vi testat tidigare.

Poly Sync 10 – Välljudande ljudpuck till budgetpris

Visst är det skönt med trådlösa prylar, men ibland känns det som om man har nått gränsen för hur många olika batteridrivna enheter som ska laddas varje dag. Då kan det vara skönt med en trådbunden enhet och det är precis vad Poly Sync 10 är. Till skillnad från storebror Poly Sync 20 finns inga möjligheter till trådlös anslutning via bluetooth.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Poly Sync 10 har för övrigt många likheter med Sync 20, men är något mindre och har något begränsade specifikationer i jämförelse med den sistnämnda.

För Poly Sync 10 är det anslutning via usb-kabel som gäller, antingen usb a eller usb c – en adapter medföljer när du köper Sync 10. Usb-kabeln är av det kortare slaget, drygt 70 centimeter, och är fast monterad på enhetens undersida. Den rullas enkelt ihop så att den döljs på undersidan vid transport men den begränsade längden gör att det inte alltid är helt enkelt att placera ljudpucken på den mest optimala platsen i ditt mötesrum eller hemmakontor.

Lätt att ta med sig på språng

Det är för övrigt problemfritt att ta med sig Sync 10 när man är på språng. Den är lätt och strömlinjeformad, vilket gör att den utan problem glider ned i datorväskan.

Sync 10 tillhör den produktkategori där handboken nästan känns överflödig. Det är bara att plugga in enheten och börja köra videomöten. Det finns en inbyggd led-lampa som visar aktuell ljudnivå och som kan växla till rött eller grönt när man tystar mikrofonen eller besvarar samtal och några touchknappar för att justera ljudvolym direkt från enheten. Men det går så klart precis lika bra att justera ljudnivån från mjukvaran i din dator.

poly sync 10

Ljudupplevelsen när vi lyssnar på musik är riktigt bra, även om det inte är fråga om stereoljud. Här finns nämligen bara en 50-millimetershögtalare. Högtalaren lyckas dock leverera relativt bra tryck i basregistret och känns helt klart större än den faktiskt är. När vi jämför med de inbyggda högtalarna i vår Macbook Pro så levererar Poly Sync 10 en påtagligt bättre ljudupplevelse.

När det kommer till de inbyggda mikrofonerna, som är två till antalet för att kunna fånga upp din röst effektivt även när du sitter dig i ett rum med störande bakgrundsljud, så gör de jobbet utan att briljera alltför mycket. Vi har helt enkelt hört både bättre och sämre ljudkvalitet i andra typer av enheter.

Räckvidden på ungefär 1,5 meter innebär också att det här är en ljudpuck som passar bäst för ensamma användare och inte större grupper av personer. Då är det i stället någon av Polys större modeller du ska titta på i stället, som Poly Sync 40 eller Poly Sync 60.

Fakta

FAKTA OCH BETYG

Anslutning: usb a eller c, adapter medföljer
Kompatibilitet: både Mac och Windows
Mikrofon: 2 stycken, med räckvidd upp till cirka 1,5 meter.
Högtalare: 1 st 50 mm. 80 Hz till 20 kHz.
Storlek: 182 x 89 mm, 32 mm hög.
Vikt: 280 g.
Pris: 899 kr exkl moms.
Övrigt: Certifierad för flera uc-lösningar. IP64-klassad.

Betyg
Prestanda 7
Kvalitetskänsla 8
Användarvänlighet 9
Innovation 8
Prisvärde 9
Snitt: 8,2

Poly Sync 10 är certifierad för Microsoft Teams och Zoom och finns tillgänglig i en specialversion med en dedikerad Teams-knapp för att öppna appen med Microsofts populära samarbetsplattform. Smidigt om du är en av de som använder Microsofts populära samarbetsplattform.

Notera också att Poly Lens är en tillhörande mjukvara som du kan ladda ner och installera i din dator för att bland annat sköta inställningarna för din Poly-enhet.

Sammanfattning

Poly Sync 10 är en prisvärd ljudpuck för hemmakontoret och passar dig som inte är ute efter en trådlös enhet. Anslutning via kabel gör att du inte behöver tänka på att ladda batterierna och ger en stabil anslutning till datorn i alla lägen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.