Polycom gör dect-comback

Dect För några år sedan sålde Polycom av hela sin tillverkning av trådlösa dect-telefoner och lämnade området. Nu är de tillbaka med en bärbar version av sina skrivbordstelefoner i VVX-serien.

Polycom gör dect-comback

Det ser inte ut som om Polycom har ambitionen av bli en riktigt storspelare när det gäller dect, som de var när de ägde varumärkena Kirk och Spectralink. Men de har insett att alla användare inte är skrivbordsbundna utan kan behöva ett mobilare telefonalternativ. VVX D60 som den nya ip-decttelefonen döpts till kan administreras via samma verktyg som de fasta telefonerna i serien men om vi förstått rätt har man valt den lite udda lösningen att hantera den trådlösa telefonen via en fast telefon som kopplas till samma nätverksuttag.

Funktionsmässigt ska det trådlösa handtaget ge samma möjligheter som de vanliga telefonerna i VVX-serien och en två tum stor färgskärm ser till att det blir enkelt att hitta i gränssnittet.

Fyra samtidiga samtal ska VVX D60 kunna hantera och upp till fem handenheter kan parkopplas med samma basstation. Räckvidden ska vara upp till 50 meter inomhus och 300 meter utomhus och batteritet uppges leverera tio timmars taltid.

Den skarpa dect-återkomsten för Polycom sker i december då de första exemplaren av VVX D60 ska börja levereras till kunderna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.