Polycoms operativa chef får gå

Bransch Polycom sparkar Eric Brown, coo och cfo på företaget, för att spara pengar.

Videokonferenstillverkaren Polycom tar helt bort rollen som operativ chef, coo, från företaget. Anledningen uppges enligt nyhetsbyrån Reuters vara att man vill kapa kostnader för att stå sig bättre mot rivaler som Cisco och Google.

Mannen som får lämna videojätten Eric Brown kommer gå vidare till ”nya utmaningar”, enligt ett pressmeddelande från Polycom. Han innehar även titeln som cfo, ekonomichef, sedan han började på företaget 2012. Den tjänsten kommer dock att tillsättas igen och en process för att hitta en ny ekonomichef har inletts. Under tiden blir det Laura Durr, redovisningschef på bolaget, som får hålla i pengarna.

– Att förbättra rörelsemarginalen är vår främsta ekonomiska prioritet för 2014. Efter en noggrann genomgång av organisationens behov har vi insett att vi måste effektivisera flera funktioner inom företaget för att driva på den utvecklingen, säger Peter Leav, vd för Polycom, i ett pressmeddelande.

I januari gick tillverkaren ut med att man skulle reducera totala sin arbetsstyrka med sex procent. En neddragning som nu börjar verkställas.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter