Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Polycom specialdesignar videosystem för Lync

Nya CX7000 från Polycom lär vara det första videokonferens-systemet i sitt slag, specialbyggt för Microsoft Lync och baserat på Windows.

Polycom specialdesignar videosystem för Lync

Polycom har den senaste tiden samarbetat med Microsoft för att ta fram ett nytt videokonferens-system för konferensrum, specialbyggt för Microsofts kommunikationslösning Lync. Nu finns systemet, döpt CX7000, ute på marknaden. Enligt Polycom ska det ge konferensrummet all funktionalitet från Lync som skrivbordsanvändarna normalt har, som chatt, kalenderbokningar och delning av dokument. I botten kör en bantad version av Windows 7 men med ett mer videoanpassat gränssnitt.

Polycom har faktiskt gått så lång i Lyncanpassningen att CX7000 inte alls är kompatibelt med vanliga standardbaserade videosystem och administrationen sköts direkt i Lync Server. Smidigt för den som totalsatsar på Microsofts kommunikationsplattform men kanske inget för den organisation som redan investerat stort i videokonferensutrustning.

Stöd för Office 365 saknas

Paketet består av en fristående codec med tillhörande kamera, som ansluts till valfri bildskärm. Två olika kameror finns att välja mellan vilket gör att totalpriset utan skärm kommer att variera från runt 70 000 till 90 000 kronor exklusive moms. Leveransstart blir i början av 2012.

En viktig funktion som saknas från början men som Polycom utlovar ska fixas till senare under nästa år är möjligheten att använda CX7000 tillsammans med Microsofts molnvariant av Lync som ingår i Office 365. Har man ingen egen Lync-server är det därför säkrast att avvakta .

Fler produkter anpassas

Samtidigt med CX7000 lanserar Polycom ett mjukvaruverktyg som ska ge användarna kontroll på hur mycket bandbredd som används för videokommunikation. Man meddelar också att man Lync-anpassat sina mobila lösningar Kirk wireless och Spectralink wi-fi och att dessa kommer i fortsättningen ha Lync-specifika knappar och kontroller på displayer och knappsatser.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter