Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Polycomförvärvet öppnar för framsteg för mobilt UC

Mobilt Efter Mitels förvärv av konkurrenten Polycom har företaget satt sig i en bra position för utvecklingen av UC för mobila enheter.

I mitten av april förvärvade amerikanska Mitel konkurrenten Polycom för 1,96 miljarder dollar. Tillsammans med ett tidigare förvärv har Mitel därmed satt sig i en utmärkt position för att vidareutveckla UC för mobila enheter. Det enligt Techtarget.

”Hela UC-industrin har halkat efter när det gäller röst- och videolösningar som fungerar bra i det trådlösa nätet. Mitel och Polycom kan lösa det i nätet i stället för att förlita sig på over-the-top-optimering”, skriver Zeus Kerravala, analytiker på ZK Research, i ett blogginlägg om Polycomförvärvet.

Delvis på grund av ett tidigare uppköp från Mitels sida. Förra året köpte Mitel även företaget Mavenir, ett mjukvaruföretag fokuserade på att utveckla tjänster för mobiloperatörer. Enligt Irwin Lazar, vicepresident och tjänstedirektör på Nemertes Research, hjälper Mavenirförvärvet Mitel att skilja sig från Microsoft och Cisco genom att ge mobiloperatörer en plattform för till exempel röstsamtal i LTE-nätet.

Irwin Lazar menar att Polycom kan bidra genom sina videolösningar. Det finns ett behov av mobila videolösningar för till exempel kundtjänstsamtal för att visuellt kunna kommunicera problem och lösningar.

Zeus Kerravala påpekar även att Polycom har unika tekniker för att förbättra ljudkvaliteten i sammanhang med mycket bakgrundsljud. Mitel kan, med de två förvärven, erbjuda mobila lösningar i till exempel fabriker och arenor.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter