Polys nya personliga videobar P15 får toppresultat

Test Personlig videoutrustning för det framtida arbetssättet. Det är Polys mål med videobaren P15 och här har man kommit långt – till ett bra pris. Telekom idag har testat.

Polys nya personliga videobar P15 får toppresultat

I februari lanserade Poly ett nytt segment för hybridkontoret där varje användare ska ha sin egen utrustning, som fungerar både i hemmet och att ta med in till kontoret som personlig utrustning.  Extra fokus lägger dock Poly vid hem-användningen eftersom man med nya tjänsten Lens kan styra företagets alla enheter från it-avdelningen oavsett var de befinner sig.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Total tillgång till alla guider och tester
  • Premiumnyheter med de senaste trenderna
  • Fullt fokus på att du ska göra rätt kommunikationsval
  • Tryckt magasin med sex nummer om året
Redan prenumerant?

P15 är en större enhet som kostar ungefär 5500 kronor exklusive moms, medan P5 är lite mindre med 1080p-upplösning och billigare (1300 kronor).

Telekom idag har testat den mer avancerade varianten P15 som har mängder med funktioner som 4k, aktiv spårning av talare, mikrofonerna som bara tar upp ljud i vissa zoner samt stänger ute buller.

Viktigt med de flesta it-prylar idag är att det ska gå enkelt och snabbt att komma igång med användningen. Från det att vi öppnar emballaget till Poly P15 till dess att vi är igång med första videosamtalet tar det oss 8 minuter och 57 sekunder.

Under den tiden har vi hunnit med att:

* Öppna paketet.

* Sätta i usb-kabel c till c från P15 till dator.

* Sätta i el-kabeln i enheten och i vägguttaget.

* Skruva på skärmfästet i P15 och hitta ett bra ställe att ha den på eftersom enheten framför allt är gjord för att ha ovanpå en skärm – och jag har en laptop.

* Starta upp Microsoft Teams.

* Ladda ned Polys manageringsverktyg Poly Lens till datorn. Skapa inlogg där och sedan uppdatera mjukvaran i kameran till den senaste.

* Ringa min kollega Fredrik i Teams – snabbt inse att kameran inte ger bild och därefter felsöka och efter att ha slagit på och av video-muten är jag igång.

Det är få steg och det som tog längst tid var att vänta medan P15 uppdaterar sin mjukvara. Jag hade hunnit med att göra en kopp kaffe – om det hade varit lite tydligare information i Lens om hur lång tid uppdateringen förväntas ta.

Tittar vi på vad man får med Poly P15 så är det följande:

* Kamera med 4k-upplösning (vilket inte alla videotjänster kan utnyttja än). 90 graders vinkel, vilket gör att den passar bäst att ha för personligt bruk vid datorn. Som extra inställningsläge finns dessutom möjligheten att ställa in automatisk inzoomning av talaren och simulerat extra bakgrundsljus.

Dessutom finns möjligheten att stänga av videon både digitalt och med en manuell slutare.

Fakta och betyg

Poly Studio P15

Tillverkare: Poly, tidigare Plantronics och Polycom.

Pris: Cirka 5500 kr exkl moms.

Anslutningar: Usb 3.0 från C till C.

OS den klarar av: Windows 8.1, 10 och MacOS 10.10 eller högre.

Kamera: UHD 2160p (4K), 90-graders vidvinkel, automatisk inzooming på den som pratar, 4x zoom.

Mikrofoner: Cirka tre meters räckvidd, uppsättning med 3 mikrofoner.

Högtalare: 1 högtalare.

Mått: 78 x 425 x 65 mm.

Vikt: 750 g med fästet.

Övrigt: Fäst till skärm medföljer, NoiseblockAI-teknik, Acoustic Fence-teknik, kan manageras med Lens.

Prestanda 8
Kvalitetskänsla 9

Användarvänlighet 9

Innovation 6

Prisvärde 8

Snitt: 8,0

* Tre mikrofoner som jobbar tillsammans. Kan ställas in med det som Poly kallar acoustic fence – det vill säga att du skärmar av området som mikrofonerna tar upp ljud ifrån – samt att du kan slå av eller på NoiseblockAI som tar bort störande ljud i din omgivning på ett mycket effektivt sätt.

Totalt blir det en bra ljudupplevelse på andra sidan när man använder P15. Framför allt är den vass på att rensa bort störande ljud.

* Högtalaren gör sitt arbete bra, men är inte spektakulär på något sätt. Visst funkar den bra att spela musik på om man är ensam i rummet, men är man flera och det är lite brusig atmosfär så räcker den inte till.

Vi backar tillbaka till Poly Lens för det är en stor fördel med enheten. Inställningsvarianterna är enkla att göra och användargränssnittet är självförklarande. För en it-avdelning är det enkelt att kolla upp om eventuella störningar i möten beror på nätverk eller kameran – och man kan också se till att alla enheter är uppdaterade.

För den personliga användaren går det också bra att ställa in lite påminnelser om att röra på sig, dricka vatten eller att titta bort från skärmen med jämna mellanrum.

På sikt kommer fler Poly-produkter att kunna manageras från Lens.

Till slut: Jag tycker att P15 är en mycket bra produkt till ett bra pris för hemmakontoret där man tänker sig att man har en arbetsplats som man använder ofta. Personligen flyttar jag runt mycket och då är en mindre produkt att föredra.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!