Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Polys videokonferensmodul låter hela världen följa operationerna

Videomöte Tusentals personer på flera kontinenter följer öronoperationer via Polys senaste videokonferensmodul. G7500 ger bland annat 4K-upplösning i sändningarna, vilket har höjt utbildningarnas kvalitet

Polys videokonferensmodul låter hela världen följa operationerna

Wilko Grolman är professor i otolaryngologi (öron/näsa/hals) och medgrundare av the LION Foundation. ”Live International Otolaryngology Network” ligger i teknikens framkant – kirurgiskt, men även inom lösningar för distanssamarbete. Som kirurg arbetar professor Grolman vid Causse Ear Clinic i Frankrike, och sedan mer än tio år har han använt videokonferensutrustning under sina operationer av mellanörat.

Utöver att deltagarna på plats i operationssalen ska se vad som pågår är kliniken samtidigt uppkopplad mot en rad vårdinstitutioner och universitet runt hela världen. Det här en del i LION:s kostnadsfria utbildningsprogram, och nu har de fått tillgång till Polys senaste videokonferensmodul, G7500. Den ger dem bland annat 4K-upplösning i sändningarna, vilket har höjt utbildningarna kvalitet.

– Under operationerna kan det handla om delar i kroppen som är så små som 0,7 millimeter. Då krävs en enhetlig lösning för live streaming som kan användas av kirurgerna och ses av alla kollegor, säger Sonal Bisht, Head of Corporate Communication på Poly till Telekom idag.

Upp till fyra gånger mer detaljrikedom

Inledningsvis siktade utbildningarna på att höja den medicinska kompetensen i utvecklingsländer, men i dag har verksamheten vuxit till e-medicin på bred front. Tre gånger om året hålls seminarier som varar i sex dagar, och vid det senaste tillfället i maj deltog 24 kirurgiska kliniker.

Tusentals personer följde då operationerna via Global Tele Medicine Studios livestream. Med Ultra HD 4K-video ger Polys G7500-plattform upp till fyra gånger mer detaljrikedom än en standard HD-display. Kapaciteten matchas av endoskop och mikroskop med 4K-kapaciet.

Är kompatibel med alla plattformar

Det är avgörande att deltagarna kan uppfatta de mikrostrukturer som finns i örat. Samtidigt är även ett glasklart ljud viktigt, så att kirurgens kommentarer uppfattas korrekt. Brusreduktion tar effektivt bort bakgrundsljud. Via Polys egenutvecklade mjukvara och appen RealPresence ska G7500 vara kompatibel med alla existerande plattformar, exempelvis Teams.

– I det här avseendet ser vi våra konkurrenter som våra partners, för annars får man inga framsteg eller innovation. Givetvis är även säkerhet en av de heta frågorna, men även om det är en öppen standard så har vi lösningar för att skydda patientsäkerheten. Vid all krypterat teknik krävs en viss bandbredd och en stark uppkoppling, säger Sonal Bisht.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter