Preem bland de första i Sverige med Copilot

AI Intresset är stort för Microsoft Copilot som nyligen lanserades brett. Preem är ett av de första företagen i Sverige som börjat arbeta med ai-assistenten.

Preem bland de första i Sverige med Copilot

Drivmedelsjätten Preem är ett av drygt 600 företag globalt och ett tiotal i Sverige som varit en del av projektet Microsoft 365 Copilot Early Access Program. Bolaget ser stora vinningar att i att arbeta med generativ artificiell intelligens, inte minst i sitt hållbarhetsarbete.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– Preem genomgår den största omställningen i företagets historia, när vi nu ställer om hela vår verksamhet mot 2035. En viktig del i omställningen är vår digitala transformation, som är helt nödvändig för att vi ska vara konkurrenskraftiga och nå målen tid, säger Daniel Karlsson it-chef på Preem och fortsätter:

– Det känns därför fantastiskt roligt att Preem är ett av de få företag som valts ut för detta initiativ. Att Microsoft valt Preem är ett tecken på att vår omställningsplan är ambitiös och trovärdig.

Även Microsoft är förstås positiva till Preems ai-satsning.

– Ai-utvecklingen som sker nu innebär nya möjligheter för hela samhället, där Microsoft 365 Copilot är en resurs som har potential att revolutionera vårt sätt att arbeta. För medarbetare frigör Copilot mer tid att fokusera på arbetsuppgifter som verkligen betyder något. Vi är glada över att Preem är tidiga ut att satsa på Copilot för att driva på sin omställning, säger Thomas Floberg, vice-vd och operativ chef på Microsoft Sverige.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.