Prestanda i absolut toppklass

Mobiltest Samsung Galaxy S10+ släpptes i mars. Nu har vi testat den ordentligt.

Prestanda i absolut toppklass

Samsungs senaste värsting blev lite försenad till testkontoret och då passade vi på att göra ett lite längre test än normalt. De första intrycken stämmer inte alltid överens med de värderingar man gör med mer eftertanke.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår unika digitala Premium-tjänst öppen bara för prenumeranter.
  • Ett nischat nyhetsbrev för just ditt intresseområde; Professional eller Contact Center.
  • Full tillgång till vår digitala kunskapsbank med över 16 000 artiklar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Vi tittar som vanligt på detta:

* Skärmen: Ju längre vi använder S10+ desto mer gillar vi direktheten. Skärmen känner väl av var jag trycker och gör det snabbt. Med mina inställningar är det ganska smått i vissa menyer, men det är ändå inget problem. Skärmen är vilsam att titta på en längre stund. Färgerna är bra och kontrasterna skarpa.

Samsung har placerat den så kallade flärpen till höger och i den finns selfiekameror, som bland annat sköter ansiktsigenkänningen. Om flärpen ska vara till höger, vänster eller i mitten är egentligen en smaksak. Samsungs är relativt liten och vi tänker inte så ofta på att den finns där.

* Prestanda: S10+ är en telefon i absolut toppklass vad gäller prestanda. Exynos 9820-chippet är snabbare än konkurrenterna. Men om man ska vara ärlig är det inte så ofta du behöver så här mycket kraft. Batteriet är också i toppklass med 4100 mAh.

* Kvalitet: Känslan i telefonen är påkostad. Och materialvalen är bra – samtidigt som man vet att det är dyrare att byta en krossad skärm på en Samsung-telefon än på en Iphone.

* Och nyskapande: Kamerafunktionen är väldigt lik den i föregångaren S9+. Det är fler kameror nu, men resultatet är inte så annorlunda. Det är fortfarande i toppklass, men inte så nyskapande.

Då är Samsungs smarta assistent Bixby desto mer innovativ. Särskilt gillar vi att Samsung skapat färdiga programmeringar av händelser som gör att telefonen automatiskt sparar batteri på natten eller går till ljudlöst läge när du är på ett möte. Vill du skapa fler automatiska skeenden så är det enkelt att ställa in.

Som helhet är detta en mycket bra telefon i absolut toppklass. Men frågan är om det är värt att uppgradera om du har en S9+ – vi är inte säkra på det.

 

Fakta Samsung S10+

Tillverkare: Samsung

Operativsystem: Android 9.

Processor: Exynos 9820.

Minne: 8 GB (finns också med 12 GB).

Lagring: 128, 512 GB eller 1 TB GB, plus plats för minneskort.

Skärm: 6,4 tum, 1440×3040 bildpunkter.

Kameror: 12 MP, 12 MP, 16 MP bak, 10, 8 megapixel fram.

Anslutningar: Usb 3.1 typ c, 3,5 mm hörlursingång.

Data: 2g, 3g 4g, wifi 802.11a/b/g/n/ac/ax, bluetooth 5.0, a-gps, galileo, nfc, ant+.

Batteri: 4100 mAh.

Övrigt: Fingeravtrycksläsare, ansiktsigenkänning, trådlös laddning, trådlöst ladda andra prylar med telefonen, ip68, desktopläge.

Storlek: 158 x 74 x 7,8 mm.

Vikt: 175 gram.

Pris: Från 11 000 kronor.

Prestanda: 10

Kvalitetskänsla: 9

Användarvänlighet: 9

Innovation: 9

Prisvärde: 7

Snitt: 8,8

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.