Som vi sagt tidigare: enkelheten med i princip alla ljudpuckar på marknaden är likvärdig. Det är väldigt enkelt att komma igång med Poly Sync 20 – även om det finns en knapp på den som du behöver ställa in själv.
Priset för Poly Sync 20 imponerar – liksom musiken
Test Polys nya högtalarpuck är snygg och har toppenbra ljud för musik. Sync 20 känns påkostad, men allra mest imponerar priset.
Någonting är fel
Läs vidare – starta din prenumeration
- Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
- Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
- Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
- Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Med raket-knappen kan du i Polys program PLT Hub (eller Lens Studio som kommer framöver) till exempel välja mellan att kunna sätta på/stänga av musik, ha den kopplad till en smart assistent eller ta bort kopplingen till betrodda enheter. Eftersom jag mest jobbar hemifrån just nu valde jag musik-hanteringen, men om jag hade haft den i ett konferensrum på kontoret hade jag valt att kunna rensa bort tidigare kopplade telefoner och datorer. Det är en mycket användbar funktion som Poly lagt till för att man enklare ska kunna dela puckar.
Eller puck kanske inte är rätt ord för att beskriva Sync 20 som är fyrkantig. Utseendemässigt ser det mer ut som bladet på en hockeyklubba istället för en puck. Materialvalen känns påkostade och hänger väl ihop med den nya stil som Poly har tagit fram för sin videomötesutrustning.
Vikten är lite högre än konkurrenternas senaste släpp, men det är inte så stor skillnad (cirka 50 gram) så att det påverkar hur tung den är att bära med sig.
Större skillnad är det faktiskt i priset. Poly har lyckats pressa ner priset till ungefär 1300 kronor exklusive moms, vilket är 700 kronor mindre än Epos SP30 (tidigare Sennheiser) och ungefär halva kostnaden av Jabras senaste puck 750.
Även om pris är en viktig faktor för många företag är det också viktigt hur bra enheten fungerar i första hand för möten – och i andra hand för att lyssna på musik.
I Sync 20 finns det tre mikrofoner som samarbetar. De rensar bort eko och bakgrundsljud på ett effektivt sätt – extra viktigt när man jobbar hemifrån med grannar som renoverar medan man har möten. Man har stöd för duplex, vilket innebär att man flera kan prata samtidigt utan att ljudet klipps.
På andra sidan är ljudet bra, men när vi växlar mellan Sync 20 och andra konkurrenter som vi haft inne är Polys inte bäst i klassen. Det är inte markanta skillnader, men fullt hörbara.
Högtalaren fungerar helt okej för samtal, men det är i musikdelen som den imponerar. Det här är det bästa ljudet från en ”puck” som vi har haft inne för test hittills. Ljudet är fylligt och rejält för en så pass liten enhet som detta är.
Av betydelse för en puck är också batteritiden. Hur många möten klarar den av utan att behöva laddas? Poly har satt in et 3200 mAH stort batteri vilket ger cirka 20 timmars användningstid – vid våra tester spelar det inte så stor roll för batteritiden om vi lyssnar på musik eller har samtal. Något som däremot drar betydligt mer batteri är när vi använder den nya funktionen att ladda mobilen med den inbyggda powerbanken. Där rasar batteriprocenten snabbt för Sync 20.
Det är ändå en smart funktion som man har lagt till, framför allt om man inte är nära en strömkälla men behöver ladda telefonen.
Sammanfattning: Med Sync 20 tar Poly ett stort steg framåt på puckmarknaden. Högtalaren är riktigt vass och mikrofonerna ger tillräckligt bra prestanda. Allra vassast är dock priset – där har man lyckats bäst i klassen hittills.
Fakta och betyg
Poly Sync 20
- Prestanda 8
- Kvalitetskänsla 9
- Användarvänlighet 8
- Innovation 7
- Prisvärde 8
- Snitt: 8,0