Priskrig mellan Nokia och Android

Det har gått trögt för Windows Phone 7. Inte nog med att relativt få enheter kör plattformen. Prismässigt har dessa också haft svårt att konkurrera med motsvarande androider. Men detta ser ut att ändras.

Priskrig mellan Nokia och Android

I alla fall är det planen, om man får tro chefen för Nokias försäljning i Nordamerika, Chris Weber. I en intervju med amerikanska Business Insider avslöjar han att en av Nokias nya strategier är att fullkomligt översvämma marknaden med mobiltelefoner – från high end till riktig budget. Många av dem billigare än den billigaste androidmodellen.

Med tanke på att vi då snackar ofantligt facila priser har Nokia en rejäl utmaning framför sig om de ska lyckas leverera. Å andra sidan kan det vara just den här typen av aggressiv strategi som Nokia behöver för att lyckas göra en comeback.

– Jag tror att Nokia och Microsoft med förenade krafter kan komma att stå för en av de största helomvändningarna historien någonsin skådat, deklarerar Chris Weber.

Han understryker emellertid att det utlovade priskriget knappast är att vänta förrän någon gång nästa år. Samtidigt antyder han att den första modellen kan dyka upp redan under 2011. Ryktena gör gällande att det då kommer att röra sig om ”Sea Ray”, en Windows Phone 7-version av Nokia N9.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.