Priskrig på mobilsamtal

Igår sänkte Djuice priset för mobilsamtal med 22 öre för abonnemang och 11 öre för kontankort. Telia och Comviq var inte sena att följa efter och sänker nu också sina minutpriser, men höjer samtidigt priserna på startavgifter och sms.

Låga priser har varit något av Djuices strategi att vinna nya kunder. Sedan de kom in på den svenska marknaden hösten 2003 har de sänkt priserna 15 gånger. Igår var det dags igen och priset för abonnemang sänktes till 77 öre per minut, för kontantkort till 88 öre per minut.

Så är priskriget i full gång. Comviq svarar med att sänka sina priser på abonnemanget och kontantkortet Comviq.net till 76 öre till både det fasta och mobila nätet, oavsett operatör eller tidpunkt. Öppningsavgifterna höjs dock från 65 öre per minut till 76 öre, liksom priset för sms som också höjs till 76 öre mot tidigare 65 öre per styck.

Telia sänker också sina priser, men endast på kontantkorten och inför samtidigt två varianter av kontantkortspriser, Telia Refill dygnet runt och Telia Refill kväll och helg. Priserna varierar mellan 29 öre per minut till som dyrast 1,99 kronor per minut beroende på operatör, tidpunkt och typ av refill-kort. Dessutom höjer Telia startavgiften på alla samtal.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.