Prispressad 4g från HTC

Mobiltelefoner Med Desire 510 sänker HTC sin instegsnivå till 4g-världen. Hur lågt priset blir är däremot oklart.

Prispressad 4g från HTC

Vid en snabb till har Desire 510 mycket gemensamt med toppmodellen One (M8) men utförandet är i plast istället för aluminium och tittar man på specifikationerna märks det att det handlar om en enklare produkt. Skärmen är 4,7 tum stor med en upplösning på blygsamma 854 x 480 pixlar och kameran saknar all form av hjälpbelysning.

Förutom vitt kommer Desire 510 också att finnas i klassiskt svart.
Förutom vitt kommer Desire 510 också att finnas i klassiskt svart.

En spännande detalj är att telefonen utrustats med Qualcomms senaste fyrkärniga processor Snapdragon 410. Det är deras första systemchip med stöd för 64-bitarsarkitektur. I praktiken innebär det ingen fördel ännu så länge utan först den dag telefonen eventuellt kan tänkas få en uppdatering till kommande Android L. Desire 510 får däremot redan från start Android 4.4 vilket är bra.

Ännu viktigare är att modellen får stöd för 4g och när den börjar säljas nu i början av hösten blir den HTC:s billigaste 4g-telefon hittills. Trots att det verkar vara en av de viktigaste säljargumentet håller tillverkaren på prisuppgiften ett tag till så hur konkurrenskraftigt priset blir återstår att se.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.