Prispressad växel siktar uppåt

UC Med nya växelserien UCM6200 är Grandstream redo att ta sig an större företag än tidigare. Precis som tidigare är det dessutom all inclusive som gäller, allt ingår i grundpriset.

Prispressad växel siktar uppåt

Redan första generationen av Grandstreams företagsväxlar erbjöd hög kapacitet och rikligt med funktioner i förhållande till priset. Med nya UCM6200-serien gäller det i än högre grad. Snabbare hårdvara har gör att minstingen 6202 nu hanterar 500 anknytningar och 30 samtidiga samtal. Mellanmodellen 6204 klarar lika många anknytningar men 45 samtidiga samtal. Räcker inte det finns rackmonterade 6208 som fixar hela 800 anknytningar och 100 samtidiga samtal.

Mjukvaran och funktionerna är de samma oavsett modell och nytt jämfört med den tidigare serien UCM6100 är att även de större versionerna har en inbyggd router/firewall. Nytt är också att även 6208 kan drivas med ström via nätverksuttaget, så kallad poe, det var tidigare något som bara fungerade med instegsmodellen.

UCM6208 har ett mer rackvänligt format och klarar så många som 100 samtidiga samtal. Men funktionsmässigt är växlarna i serien identiska.
UCM6208 har ett mer rackvänligt format och klarar så många som 100 samtidiga samtal. Men funktionsmässigt är växlarna i serien identiska.

Förutom isdn och sip-trunkar klarar växlarna också av att hantera två analog anslutning till telenätet vilka kan användas som backup.

Precis som tidigare ingår alla funktioner, däribland ivr i upp till fem nivåer, köhantering, konferensbrygga, svenska röstprompter och så många användare som respektive växel klarar i grundpriset tillsammans med löpande uppdateringar av mjukvaran. Prislappen för UCM6202 är 4 995 kronor plus moms, 6204 kostar en tusenlapp till medan största modellen 6208 kostar 9 995 kronor plus moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.