Problem i Tele2s sip-tjänst

Tele2s sip-tjänst för telefoni har haft störningar under mer än en vecka. Drabbade kunder rapporterar om problem med att koppla upp samtal.

Felet dök upp måndag den 13 maj och Tele2s tekniker arbetar i skrivande stund fortfarande med att hitta en permanent lösning.

Man vet i alla fall att störningarna orsakades av överbelastning i en nod för sip-trafiken, där trafiken bryggas mellan voip-nätet och det fasta nätet. I söndags ökades kapaciteten i noden, vilket har förbättrat situationen men inte innebär en långsiktig lösning.

– Problemen har inte drabbat alla de kunder som använder tjänsten och störningarna har kommit och gått, säger Per Danielsson, presschef på Tele2.

Han förklarar att fokus nu är helt på att få en permanent lösning på plats. Därefter ska Tele2 analysera vad som hänt och utvärdera insatserna.

Per Danielsson kan inte säga hur många kunder som är drabbade eller uppge hur många som använder sip-tjänsten.

En Tele2-kund som hört av sig till Telekom idag berättar att företaget inte hör något när de svarar på inkommande samtal. På onsdagseftermiddagen fick de rådet att öppna för ett par nya ip-adresser att tillåta talströmmar.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter