Problem med delad uppkoppling i Ios 7.1

Mobilt Många Iphone-användare drar nytta av möjligheten att dela ut sin uppkoppling till nätet via wifi. Har man uppdaterad till nya Ios 7.1 verkar det dessvärre kunna bli oväntat krångel.

Apple har via sitt supportforum fått ta emot massor av klagomål från användare som efter att ha uppdaterat sin telefon till Ios 7.1 inte längre kan dela ut sin mobila uppkoppling till andra enheter via wifi, det rapporterar svenska Mac Words nätupplaga.

Efter uppdateringen sparas inställningarna för hotspot-funktionen inte längre för de drabbade användarna. Meningarna om orsakerna till problemet går enligt Mac World isär. Vissa användare ska ha fått svaret att det är en känd bugg som kommer att rättas till medan andra uppgifter i forumet tyder på att Apple ändrat hur funktionen hanteras i olika operatörers nät. I ett fåtal operatörers nät har det kostat extra eller inte varit tillåtet att dela ut sin uppkoppling.

Problemen tycks vara koncentrerade till användare som har den äldre Iphone 4-modellen men om de också drabbat kunder till de svenska mobiloperatörerna är okänt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.