Proffsen: Videomötestjänsterna jag använder

Videomöte Det finns enormt många videomötestjänster på marknaden. Telekom idags läsare använder framför allt Microsoft Teams, men vad använder profilerna i branschen?

Proffsen: Videomötestjänsterna jag använder

Telekom idag har under året haft omröstningen ”Vilken videoplattform använder du oftast?”. 1623 svar fick vi snabbt in – och överlägset flest använder Microsoft Teams.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Vi har också gjort en rejäl enkät där vi har ställt samma fråga till flera profiler i Telekombranschen och först ut att svara är Martina Klingvall, grundare och vd av operatören Telness.

Vilken tjänst använder du oftast och vad fungerar bra med den?

– Jag använder oftast Teams. Fungerar bra då det är en vanligt använd tjänst även hos motparten. Internt använder vi frekvent ”breakout rooms” som fungerar oerhört smidigt, säger Martina Klingvall.

Finns det någon funktion som du saknar med den tjänsten, och som finns hos någon av konkurrenterna?

– Tidigare saknade jag just ”breakout rooms” så tog tacksamt emot releasen som var något efter en del konkurrenters. Just nu känner jag inte någon större avsaknad av funktion.

Hur många videotjänster använder du regelbundet?

– Jag utgår personligen alltid från Teams. Däremot använder jag regelbundet lika många tjänster som finns, beroende på vem som bjuder in till möte och använder moderatorns tjänst som deltagare. Detta betyder att ”onboardingen” för tjänsten som deltagare blir oerhört viktig i ett första intryck, men också ur ett effektivitetssynpunkt för själva mötet.

Annie Petersson är mötesexpert på Informationsteknik Scandinavia. Hon har tidigare varit talare på Telekom idags konferenser Connect och föreläst om hur man får till bra videomöten.

Vilken tjänst använder du oftast och vad fungerar bra med den?

– Vår egen videotjänst baserad på Pexip när jag vill ersätta tidigare fysiska möten tillsammans med högklassig konferensrumsteknik från Cisco. Microsoft Teams när jag vill köra korta avstämningar i kombination med samarbete på skärmen. För att det är roligare och trevligare att se varann än bara höra varann, säger Annie Petersson.

Finns det någon funktion som du saknar med den tjänsten, och som finns hos någon av konkurrenterna?

– Möjligheten till det enkla avskalade ”videokonferensmötet” när jag vill det och samarbetet i Teams när jag vill det ger mig allt jag behöver. Olika möten kräver olika tjänster och olika tekniska förutsättningar.

Hur många videotjänster använder du regelbundet?

2-3.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.