Proffsen: Videotjänsterna som vi kör i jobbet

Serie Antalet videomötestjänster blir bara fler och fler på marknaden. Telekom idags läsare använder framför allt Microsoft Teams, men vad använder experterna? Här kommer två svar till i vår serie med profilerna i branschen.

Proffsen: Videotjänsterna som vi kör i jobbet

For några veckor sedan frågade vi några experter om vilka videomötestjänster de använder själva. Nu har vi ställt frågan till ytterligare två profiler i Telekom-Sverige.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Sofia Fiske är digital arbetsplatsstrateg på Diwo och flera gånger anlitad som inspirationstalare på Telekom idags konferenser. Nästa år kommer hon att tala om hybridmötet på Connect22 den 12 maj.

Vilken tjänst använder du oftast och vad fungerar bra med den?

– Teams. Det mesta funkar bra. Största USP:ar för mig är att det är en del av en plattform som innehåller allt samarbetsrelaterad jag behöver och att det blir enklare hela tiden att röra sig mellan Teams-möten och andra appar i M365, till exempel presentera via powerpoint, använda sig av forms för pollar i möten. Mötesanteckningar som sparas i kanalen om mötet är bokat där etcetera, säger Sofia Fiske.

Finns det någon funktion som du saknar med den tjänsten, och som finns hos någon av konkurrenterna?

– Största utmaningen med Teams (men tror flesta tjänster har det) är att det fortfarande finns mycket begränsningar när man vill röra sig mellan organisatoriska gränser. Till exempel Whiteboard funkar än så länge bara internt. Svårare att dela filer och fortsätta samarbetet mellan/efter möten med externa parter. Gäst-access är under all kritik i teams, säger hon och fortsätter:

– Saknar även att kunna gömma min egen bild. Helt sjukt att vi ska sitta och titta på oss själva i ett videomöte 2021. Som tur är finns den funktionen i roadmapen.

Hur många videotjänster använder du regelbundet?

– Bara Teams. Annat används bara vid enstaka tillfällen och i mitt fall så gott som aldrig jobbrelaterat, då är det Zoom, Messenger och Whatsapp.

Sist ut i dag är Nader Kouri, tidigare it-chef på Tillväxtverket som sedan januari driver egna bolaget Stratosphear där han hjälper kunderna med digitalisering och automatisering.

Vilken tjänst använder du oftast och vad fungerar bra med den?

– Jag använder oftast Teams eftersom det kombinerar video, chatt och delning av dokument på ett väldigt bra sätt. Möjligheten till att använda en gemensam whiteboard är något jag också använder flitigt även om den funktionen gärna får bli bättre, säger han.

Finns det någon funktion som du saknar med den tjänsten, och som finns hos någon av konkurrenterna?

– Jag uppskattar att kunna ställa snabba korta frågor till mötesdeltagarna och där har konkurrenterna legat före med bättre integrerade funktioner. Det finns nu även i Teams men jag upplever att de fortfarande har en bit kvar innan de är ikapp konkurrenterna på den punkten.

Hur många videotjänster använder du regelbundet?

– 2-3 stycken. Jag är flexibel utifrån vad kunden använder.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.