Projectplace certifieras för informationssäkerhet

Många räds tanken att lämna ut viktig affärsinformation i molnet. Men stoltserande med ISO 27001-certifiering visar Projectplace att det går att samarbeta säkert.

Projectplace certifieras för informationssäkerhet

ISO 27001 är en internationell standard som garanterar hög informationssäkerhet, ett proaktivt säkerhetsarbete, samt utvärdering och hantering av risker. Nu sällar sig Projectplace till den tämligen exklusiva skaran it-företag som fått certifieringen; Ericsson, Tieto, Logica, Fujitsu, Inrego och Sungard.

– För våra kunder är det väldigt viktigt hur vi hanterar och lagrar information i vår tjänst. När vi pratar med nya kunder är informationssäkerheten alltid en av de första frågorna som diskuteras. De flesta säkerhetsrelaterade frågeställningarna täcks av den här certifieringen, säger Walter Werner, chef för informationssäkerhet på Projectplace.

Med ISO 27001 har företaget fått en viktig bekräftelse från tredje part som garanterar att säkerhetsstrukturerna inom organisationen håller måttet, från källkodskontroll till ansvarstagande.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.