Proopti köps upp av Enghouse

Bransch Svenska telekombolaget Proopti får nytt ägande. Detta då det är klart att Enghouse tar över företaget.

Proopti köps upp av Enghouse

Proopti har 25 år i branschen, och gedigen kunskap inom mjukvara inom TEM, telecom expense management, och technology optimiziation management. Och det har fått kanadensiska Enghouse Systems att bli mer än bara partner. Företaget, som har ett 70-tal anställda i Sverige i Enghouse Interactive, förvärvar nu Proopti. Med köpet breddar man sin produktportfölj.

Prooptis lösningar rör rapportering av it- och telekomkostnader avseende röst, data och tjänster samt bland annat kontraktsoptimering och uppföljning av tjänsters nyttjandegrad. Produkterna distribueras i molnet eller som kundplacerade lösningar via några av de ledande leverantörerna inom telekom.

– Prooptis produktpaket kompletterar Enghouse Interactive-portföljen och utökar vårt produktutbud, säger Steve Sadler, ordförande och vd för Enghouse. Vi är mycket glada att välkomna Prooptis kunder och anställda till Enghouse Interactive organisation.

Kjell Persovin, fram till nu vd för Proopti, berättar för Telekom idag att det här känns både spännande och roligt. Han kommer själv att stanna kvar minst två månader i en övergångsfas.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter