Proptivity vill lyfta 5g-prestanda inomhus

5g Niam och Stronghold investerar i nytt bolag som ska säkra höga mobilprestanda i kommersiella fastigheter.

Proptivity vill lyfta 5g-prestanda inomhus

Framtidens mobilnät möjliggör högre överföringshastigheter och helt nya tillämpningar, men täckningen i inomhusmiljöer är fortfarande en utmaning. Nystartade Proptivity, som backas upp av Stronghold och Niam, utlovar en lösning för högpresterande 5g i inomhusmiljöer.

Proptivity, som själva uppger att 80 procent av alla mobil dataanvändning i dag sker inomhus, kommer att bygga neutrala 5g-nät, vilket innebär att alla operatörers 5g-nät kommer att kunna dra nytta av tekniken.

Står för installation såväl som drift

Målgruppen är fastighetsägare som vill kunna erbjuda hyresgäster och besökare goda 5g-prestanda i sina fastigheter. Proptivity kallar tjänsten “Gigabit 5G” och kommer att stå för planering och installation såväl som teknisk drift.

– Med Proptivitys Gigabit 5G-lösning kommer hyresgäster och besökare att få tillgång till de snabbaste uppkopplingshastigheterna som finns på marknaden i säkra och extremt stabila nät, säger Urban Edenström, grundare av Stronghold Invest.

– Vi ser ett stort behov av vårt erbjudande och satsar på att bli den ledande aktören i Norden och Baltikum, med en relaterad investering på tre miljarder kronor i Gigabit 5G-nät inom 5 år, säger Mikael Lundman, VD på Proptivity i ett pressmeddelande.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.