Provab hostar hos TDC

Affärer Konsultbolaget Provab skaffar en helhetslösning för hosting och nättjänster från TDC.

Provab hostar hos TDC

Provab arbetar med design av avlopp och vattenvägar i Sverige. Företaget har huvudkontor i Kramfors och finns även i Umeå, Örnsköldsvik, Sollefteå, Sundsvall, Stockholm, Arvika, Linköping och Kristianstad. Det är framförallt kommuner som köper Provabs tjänster.

Nu har Provab gått in i ett avtal med TDC som innefattar helpdesk, serverdrift och datanätstjänster.

– Vi började med att titta på hostingdelen, det var viktigt för oss att outsourca den funktionen eftersom det är svårt för ett företag i vår storlek att ha den typ av expertis internt. Vi letade efter en leverantör som kan växa med oss, vi ville slippa de begränsningar som vi tidigare upplevt med att ha driften internt, berättar säger Lars Cedervärn på Provab och fortsätter:

– När vi sedan mötte TDC Hosting och förstod att de tillsammans med TDC Sverige kunde leverera en helhetslösning blev erbjudandet ännu mer attraktivt. Istället för att ha separata nätleveranser till alla våra kontor hanteras de idag av TDC, vilket förenklar och förbättra för oss som kund.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.