PTS avslöjar – då sker nästa frekvensauktion

Spektrum Tre nya band och mer frekvensutrymme. PTS ska tilldela nationella blocktillstånd i 900-, 2100- samt 2600 MHz-banden. Auktionen är planerad till tredje kvartalet 2023.

PTS avslöjar – då sker nästa frekvensauktion

Om fyra år går de befintliga tillstånden i tre viktiga frekvensband ut. Och det innebär att de då blir lediga på nytt och att man kan genomföra en ny auktion.

Banden; 900-, 2100- och 2600 MHz har använts till GSM, 3g samt 4g trafik. Och de kommer framgent att vara fortsatt attraktiva.

PTS meddelar att de kommer att genomföra en första konsultation med marknaden under februari-mars 2022. Denna kommer ge information om tilldelningsinriktning, tidplan samt ger marknaden tillfälle att yttra sig.
–  Auktionen är planerad att ske under det tredje kvartalet 2023. Vi ser fram emot att komma ut med en första konsultation och att sedan få in marknadens synpunkter, säger Anna Beckius, chef PTS enhet för spektrumanalys.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.