PTS: Så får du bättre mobiltäckning

Mobilnät Vill hjälpa svenskarna att förstå vilka faktorer som påverkar mobiltäckningen.

PTS: Så får du bättre mobiltäckning

Nu satsar PTS på en ny informationskampanj som ska hjälpa svenskarna att få bättre mobiltäckning, bland annat genom att lansera en ny webbsida med tips och råd i olika situationer, till exempel om du befinner dig inomhus i det egna hemmet eller på ett tåg eller en buss.

PTS berättar om att mobiltäckningen påverkas av många olika saker, inte minst hur långt fram olika operatörer ligger med utbyggnaden av sina mobilnät, men också hur man hanterar sin mobiltelefon i olika miljöer.

Hoppas att råden ska vara till nytta

– Mobiltäckningen är generellt god i Sverige. Vi ser också att mobiloperatörerna löpande bygger ut näten. Men fortfarande finns det de som upplever att mobiltäckningen inte lever upp till förväntningarna. Vi hoppas att dessa råd ska vara till nytta.

– Samtidigt jobbar PTS också långsiktigt med att tilldela frekvenser och ställa täckningskrav i de frekvensband där det är lämpligt samt olika former av främjandeåtgärder, säger Björn Blondell, chef PTS division för marknadsutveckling.

Håll mobilen på rätt sätt

PTS informerar bland annat om att operatörernas egna täckningskartor inte alltid tar hänsyn till byggnader, berg och andra strukturer som kan störa överföringen. Man tipsar om att det kan löna sig att söka upp platser i den egna bostaden där täckningen är bättre och att man ska hålla sin mobil så att man inte blockerar signalen från antennen.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.