PTS bjuder in till samråd för ny spektrumauktion

Mobilnät Ett samråd kring kommande spektrumauktion. Nu har PTS bjudit in för att besluta hur nya frekvensband ska fördelas.

PTS bjuder in till samråd för ny spektrumauktion

Om ett och ett halvt år är det dags för spektrumauktion igen. Den här gången är det frekvensbanden 900 MHz, 2,1. Samt 2,6 GHz som ska gå under klubban. Målet är att frekvenserna ska användas för att bidra till fortsatt digitalisering.

Planen är att auktionsförfarande ska påbörjas i september 2023, och med tanke på hur snabbt det gick senast – lär det bara vara någon dag innan det hela är över. Men det är själva auktionen. Nu har PTS bjudit in till samråd kring beslutet att begränsa antalet tillstånd.

Så vad är det samrådsbeslutet ska handla om. Jo, att antalet tillstånd i 900 MHz-bandet begränsas till som mest sex nationella tillstånd. För de övriga är det tolv i 2,1 GHz-bandet och 18 i det på 2,6 GHz.

Ut över att intressenter får tycka till om antalsbegränsningen ska samrådet handla om regler och information. Sista möjlighet att svara på samrådet är 25 maj 2022.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.