PTS vill göra digital kommunikation tillgänglig för alla

videomöten Myndigheten utlyser innovationstävling för att hitta lösningar för personer som riskerar att hamna i digitalt utanförskap.

PTS vill göra digital kommunikation tillgänglig för alla

Den 9 januari drar Post- och telestyrelsen igång en ny innovationstävling som ska uppmärksamma utbildningar och lösningar som underlättar digital kommunikation. I spåren av covidpandemin har vårt sätt att kommunicera förändrats enligt PTS, vilket bland annat lett till ökad användning av videomötestjänster, både privat och i jobbsammanhang.

Tävlingen heter Kommunikation för alla och motivet är att man vill säkerställa att digitala kommunikationskanaler som e-post, chatt och videomöten ska kunna brukas av alla personer, oavsett funktionsförmåga.

”Riskerar att hamna i digitalt utanförskap”

– Vi vill särskilt se lösningar eller utbildningsinsatser för människor som befinner sig i eller riskerar att hamna i digitalt utanförskap, exempelvis personer med funktionsnedsättning, äldre eller nyanlända, säger Sverker Brundin, processledare för PTS innovationstävling.

Myndigheten har tidigare genomfört en utredning som visar att e-post i dag inte är tillgängligt för alla. Detta eftersom det saknas verktyg som kan användas av människor med kognitiva problem eller läs- och skrivsvårigheter.

De vinnande förslagen kan enligt PTS finansieras med upp till tre miljoner kronor under en period på 1,5 år. Mer information om tävlingen finns på PTS webbplats. Senast den 17 mars nästa år ska ansökningarna ha skickats in.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.