PTS har satt datumet – då drar 5g-auktionen igång igen

5g Ett positivt besked från kammarrätten fick PTS att sätta igång maskineriet igen. Nu har myndigheten i satt datumet då 5g-autkionen återupptas till den 19 januari.

PTS har satt datumet – då drar 5g-auktionen igång igen

Det var i november som Post- och telestyrelsen valde att pausa sin frekvensauktion. Detta eftersom Huawei samt Tre överklagat beslutet om att utesluta kinesiska teknikleverantörer. PTS ville vänta in beslut från kammarrätten och lade den hett efterlängtade auktionen på is – något som många analytiker menade var negativt för svensk 5g-utveckling.

Nu har dock kammarrätten beslutat att PTS villkor avseende Huawei ska gälla i väntan på den rättsliga prövningen och har upphävt förvaltningsrättens beslut om inhibition. Detta var i linje med vad myndigheten ville och därför har man nu beslutat att återuppta auktionen.
Och det märks att det finns ett sug bland operatörerna. PTS skriver att de efter att ha varit i kontakt med samtliga deltagande aktörer – så har man kommit överens om att dra igång frekvenstilldelningen den 19 januari 2021.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.