PTS vill veta hur operatörerna registrerar kontantkort

operatörer Myndigheten undersöker vilka kunduppgifter som sammanställs av operatörerna och hur kunderna identifierar sig.

PTS vill veta hur operatörerna registrerar kontantkort

Sedan den 1 augusti 2022 har möjligheten att köpa oregistrerade och anonyma kontantkort till mobilen och andra uppkopplade prylar försvunnit i Sverige. I dag måste alla användare registrera sina kontantkort och nu vill Post- och telestyrelsen, PTS, ta reda på hur operatörerna hanterar rutinerna kring detta.

PTS inleder därför en så kallad tillsyn mot de berörda operatörerna för att se hur de lever upp till reglerna, som har införts i brottsbekämpande syfte.

Myndigheten vill bland annat veta vilka typer av identitetshandlingar som operatörerna godkänner vid registreringstillfället och vilka uppgifter om kunderna som registreras i operatörernas system.

Alla operatörer som säljer kontantkort har fått frågor skickade till sig av PTS och man har fram till den 2 juni på sig att besvara dessa.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.