PTS: Över 800 miljoner i bredbandsstöd finns att söka

Bredband Nu har det återigen blivit dags att söka bredbandsstöd och i år har PTS mer än 800 miljoner i potten.

PTS: Över 800 miljoner i bredbandsstöd finns att söka

Totalt 813 miljoner kronor finns att söka.

– Det är nu femte året som vi har uppdrag från regeringen att fördela bredbandsstödet. Vi har uppdaterat våra villkor när regelverk har ändrats i Sverige och i EU för stödfinansiering av bredbandsutbyggnad, säger Jenny Wilke-Blanck. 

Regeringens plan är att PTS ska dela ut bredbandsstöd även 2025, 2026 och 2027. Enskilda näringsidkare och privatpersoner kan inte söka PTS bredbandsstöd.

Den som tilldelas bredbandsstöd har tre år på sig att bygga ut bredband och inom sex månader ska man ha gett de boende i området ett erbjudande.

– Jag vill repetera budskapet jag gav förra året. Utbyggnadsprojekt som är kostsamma att genomföra, exempelvis på grund av att det är långa avstånd till tätort, har för varje år större möjlighet att tilldelas bredbandsstöd jämfört med föregående år. Det finns alltså goda chanser att få bredbandsstöd. Vi ser fram emot era ansökningar, men också att svara på era frågor som ni ställer i PTS portal, säger Jenny Wilke-Blanck.

Parallellt med att den nya ansökan om bredbandsstöd har öppnat har det nu också blivit dags för dem som fick bredbandsstöd 2023 att rapportera. Sista dagen att rapportera är 30 maj.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.