Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

PTS: Svenska telekompriser låga

Abonnemang I ett internationellt perspektiv klarar sig Sverige mycket bra när man tittar jämför priserna på bredband och telefoni. Det visar en ny rapport från kommunikationsmyndigheten PTS.

PTS har gjort en stor jämförelse mellan kostnaderna för olika telekomtjänster internationellt och har kommit fram till att de svenska priserna telefoni och bredband är förhållandevis låga. Sverige hade rent av det billigaste lägstapriset på en fast bredbandsanslutning med minst 100 Mbit/s av alla länder. Abonnemanget ifråga låg på 182 kr per månad. Också när det gäller abonnemang för mobiltelefoni och mobilt bredband står sig Sverige väl.

– Det är roligt att se att vi har ett så bra prisläge i Sverige. Utifrån min bedömning har vår väl avvägda reglering bidragit till detta. Den skapar förutsättningar för god konkurrens och investeringar som i sin tur leder till prisvärda erbjudanden till konsumenter. Därför har PTS regleringsarbete en viktig roll även fortsättningsvis, säger Göran Marby, generaldirektör för PTS.

I sin rapport konstaterar PTS också att det fortfarande inte är helt enkelt för konsumenterna att byta leverantör men att de ser en positiv trend där flera operatörer valt att slopa bindningstiderna vilket minskar inlåsningen av kunderna.

Hela rapporten kan du ladda ner här: http://www.pts.se/upload/Rapporter/Tele/2016/PTS-prisrapport-2015-rapport.pdf

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter