PTS uppdaterar Telepriskollen

Nu är det enklare för konsumenter att jämföra priser och andra villkor för mobilt Internet på Telepriskollen. I en ny version av webbtjänsten som lanseras idag har bland annat uppgifter om mobilt Internet lyfts fram.

– Allt fler operatörer erbjuder abonnemang för mobilt Internet och antalet kunder har skjutit i höjden. Det är viktigt att konsumenter har tillgång till information om olika villkor och vad det innebär att surfa med olika typer av uppkopplingar, säger Olof Bjurö, chef för enheten för konsumentfrågor på PTS.

För mobilt Internet kan hastigheten skilja sig beroende på till exempel var användaren befinner sig, hur täckningen ser ut i området och abonnemangsformen. Därför finns, utöver prisuppgifter, även information om förutsättningar som påverkar användandet i prislistan för mobilt Internet.

En annan nyhet i den nya versionen av Telepriskollen är att man kan filtrera sökresultatet för fast telefoni så att endast de erbjudanden visas där SOS Alarm kan få uppgifter om varifrån man ringer ifall man ringer ett nödsamtal till 112.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.