PTS vill ha ändrade rutiner av Telia

Teliasonera måste ändra sina rutiner för debitering när andra operatörer beställer installation av hel ledning. Dett kräver PTS som misstänker att Telia brutit mot ett tidigare beslut.

Post- och Telestyrelsen beslutade redan 2004 att Teliasonera enbart får debitera den lägre engångsavgiften av andra operatörer vid installation av hel ledning (LLUB) till hushåll. PTS misstänker att Telia brutit mot detta skyldighetsbeslut.

Därför kräver PTS nu att Telia ändrar i sin beställningsrutin för hel ledning så att den medger beställning för en adress, även om det aktuella kopparparet används för en aktiv tjänst.

Skulle installationen kräva mer efterarbete hos slutkunden än vad som täcks av den lägre engångsavgiften, kan Telia efterdebitera skillnaden mellan den låga och den höga engångsavgiften.

Denna efterdebitering ska tillämpas av Telia till dess att beställningssystemet tillåter att en enkel installation blir registrerad och debiterad som en sådan.

Telia ska senast den 17 december vidtagit de åtgärder som PTS efterfrågar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.