Puzzels nya chattbot löser ärenden på egen hand

chattbotar Smart Chatbot kan användas för att automatisera olika slags ärenden och finns även tillgänglig som en fristående produkt.

Puzzels nya chattbot löser ärenden på egen hand

Kontaktcenterleverantören Puzzel har lanserat Smart Chatbot, en modern chattbot som inte bara kan svara på enklare frågor från kunder, utan även hantera ärenden som att återställa lösenord och lokalisera den information som kunden eftersöker. Chatboten kan integreras med organisationens crm-system för att hämta kunddata.

– Puzzel Smart Chatbot kan bäddas in på företagets hemsida och spåra användarnas beteende inför och under interaktioner. På så sätt lär sig roboten att förstå den individuella användarens avsikter och kan leverera en smartare kundupplevelse med automatisk hantering av rutinmässiga, repetitiva uppgifter, säger Thomas Rødseth, teknisk chef på Puzzel.

Kan identifiera kunder som gått vilse

Smart Chatbot har stöd för eskalering till en mänsklig medarbetare i kontaktcentret och kan dessutom användas för att guida kunderna på webbplatsen, till exempel för att hjälpa till med att fylla i olika formulär eller för att slutföra ett köp. Den kan dessutom tränas upp för att känna igen kundbeteende som indikerar att kunden inte förstår hur man ska navigera på webbplatsen och i dessa situationer komma med förslag på olika åtgärder.

Puzzels nya chattbot finns tillgänglig både som en modul i Puzzels kontaktcenterplattform och som en fristående produkt.

Puzzel lanserar även Performance Management, en lösning som låter kontaktcenterchefer skapa skräddarsydda kpi:er för att visualisera gruppens, såväl som enskilda agenters, prestationer i realtid.

– Chefer och arbetsledare i kontaktcenter kan lägga upp till halva sin tid på att samla in data från olika system, importera det till analyssystem, och analysera rapporter. Det är tjugo timmar per vecka som vi känner skulle kunna utnyttjas bättre. I Puzzel Performance Management har vi samlat alla kontaktcentrets kpi:er och mätvärden på ett och samma ställe. Cheferna kan se exakt var teamen och agenterna presterar bra och var de behöver förbättras, i realtid, så att de kan vidta omedelbara åtgärder för att förbättra arbetet och prestationen, säger Thomas Rødseth.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.