Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Puzzel: Nu ska vi expandera

Företaget Investmentbolaget Marlin betalade nära en miljard norska kr – och Puzzel är nöjda med sin nya ägare.
– Vi ville få in mer finansiella muskler till en expansion, säger vd:n Børge Astrup till Telekom idag.

Puzzel: Nu ska vi expandera

Puzzel offentliggjorde i morse att företaget har fått en ny ägare i Marlin Equity Partners. Nu har Telekom idag pratat med Børge Astrup, vd för Puzzel.

– Det är en viktig del – vi ville få in mer finansiella muskler till en expansion. Vi vill dels kunna satsa mer på våra existerande marknader, och där vill vi också investera i produktutveckling för att kunna ge mer tillbaka till kunderna. Men vi vill även expandera till fler länder. Vilka det blir vet vi ännu inte, utan det är en del av de diskussioner vi för. Det kan också bli aktuellt att köpa upp teknikpartners för att stärka vår portfolio – det är vad vi tittar på nu, säger han.

Hårdare konkurrens en fördel

Bland annat blir det vidare satsningar på deras senaste expansion i Finland. Marlin har sedan tidigare ett antal framgångsrika samarbeten med andra snabbväxande mjukvaruföretag, och kan de hjälpa Puzzel att dra fördel av sin ställning som en ledande europeisk leverantör av omnikanal- och molnbaserade kontaktcenterlösningar.

Børge Astrup konstaterar att konkurrensen blir hårdare och hårdare, vilket är till Puzzels fördel.

– Man måste vara bättre på alla områden. Bland kunderna har kundservice flyttat högre upp på agendan, och de kräver mer. Det ger oss en starkare ställning på marknaden, säger han.

– Vår största styrka är att vi har ett väldigt bra användargränssnitt på vår lösning, Det gör att de som använder den blir mer effektiva, i och med att de har ett verktyg istället för flera lösningar. Vi har också ett väldigt bra administratörsgränssnitt som gör att man kan administrera kontaktcenter mycket bättre. Vi har också väldigt duktiga tekniker som är beredda att gå de extra milen för att ta fram bra lösningar, säger Børge Astrup. 

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter