Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Puzzel om Gartners omdöme: ”Ett erkännande”

Kontaktcenter För femte året i rad utses Puzzel som utmanare inom kontaktcenter som tjänst av analysfirman Gartner.
– Att vara positionerad som en utmanare är ett erkännande, säger Børge Astrup, vd för Puzzel.

Puzzel om Gartners omdöme: ”Ett erkännande”

Tidigare i oktober släppte Gartner sin rapport ”Magic Quadrant for Contact Center as a Service, Western Europe”.
Rapporten lyfter fram att så kallade CCaaS-lösningar (Contact Center as a Service) håller på att bli den föredragna distributionsmodellen för många kontaktcenter i Västeuropa samt att de ersätter traditionell lokal infrastruktur för kontaktcenter.

I studien ingår det åtta olika leverantörer och i den framgår det att av de åtta är Puzzel det enda som hamnar i utmanar-fältet. Tre anses vara ledare, två nischspelare och ytterligare två hamnar i fältet som visionärer. För Puzzels del innebär utmanar-utnämningen att det är femte året i rad man är med och tampas i toppen.
– Vi är mycket glada över att återigen ha blivit positionerad som utmanare. Att vara positionerad som en utmanare är ett erkännande av vårt engagemang när det gäller att leverera innovativa teknologiläsningar och förstklassig support till våra kunder, säger Puzzelchefen Børge Atrup.

Gartner skriver att när det gäller Puzzel så har de framgångsrikt lyckas med att ta fram en hel palett av molnlösningar för kontaktcenter. Det som gör att företaget inte placerar sig bland ledarna är att analysfirman menar att den globala täckningen är begränsad.
– Vi tror att vår position som utmanare också återspeglar vår förmåga att konsekvent exekverar en stark produktstrategi. Denna strategi är riktad mot en framtid där kontaktcenters blir den centrala ”spindeln” i affärsföretag frö alla kanaler i kunddialogen, säger Thomas Rødseth, teknikchef på Puzzel.

Det norska företaget tog tidigare år in Marlin som ny ägare, något som enligt Børge innebär att man nu kan ta ytterligare marknad.
– Med stark ekonomisk uppbackning och vägledning från Marlin har vi nu de bästa förutsättningarna för att sikta ännu högre i våra ambitioner, säger han.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!